Oprisan, preşedintele CJ Vrancea, achitat in dosarul Caprioara. Decizia este definitiva

Vlad Toma | 18.12.2015

Curtea de Apel Cluj l-a achitat astăzi pe presedintele Consiliului Judetean Vrancea, Marian Oprisan, în dosarul "Caprioara" in care era acuzat de procurori ca ar fi prejudiciat statul cu peste 8 milioane de lei.

Pe aceeași temă

 

Decizia in acest dosar este definitiva, Oprişan fiind deja achitat si in prima instanta, pe 6 februarie, arata ziare.com


Magistratii au hotarat atunci ca presedintele CJ Vrancea nu se face vinovat de infractiunile de utilizare a creditului in alte scopuri, abuz in serviciu si fals intelectual.
 

Pe 6 februarie, instanta a dispus si incetarea procesului penal pentru infractiunea de uz de fals, iar judecatorul a decis ridicarea sechestrului asigurator pus de procurori prin decizii din 2005 si 2006 pe mai multe bunuri ale lui Marian Oprisan si ale celorlalte persoane judecate in acest dosar.

 

Istoria procesuluiProcesul presedintelui CJ Vrancea a durat aproape 9 ani, avand 35 de termene doar la Cluj Napoca. Procurorii au pus la indoiala modul in care s-au cheltuit 1,9 milioane de dolari pentru balastarea a 41 de drumuri comunale, dar si cum s-a achizitionat Complexul Turistic Caprioara.

 

Expertele Ileana Roxana Cernea (Pintea) si Elena Valentina Musuroiu au fost arestate preventiv pentru 30 de zile in acest dosar, pe 10 ianuarie, dupa ce Tribunalul Bucuresti a admis propunerea procurorilor DNA.

 

Ulterior, DNA a anuntat ca cele doua au fost trimise in judecata - Cernea pentru favorizarea faptuitorului, abuz in serviciu si fals intelectual si Musuroiu pentru complicitate la favorizarea faptuitorului si complicitate la abuz in serviciu.


In motivarea instantei privind achitarea lui Marian Oprisan, se arata ca procurorii si-au bazat acuzatiile la adresa presedintelui CJ Vrancea pe interpretari juridice eronate ale faptelor.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22