Pe aceeași temă
Decizia in acest dosar este definitiva, Oprişan fiind deja achitat si in prima instanta, pe 6 februarie, arata ziare.com
Magistratii au hotarat atunci ca presedintele CJ Vrancea nu se face vinovat de infractiunile de utilizare a creditului in alte scopuri, abuz in serviciu si fals intelectual.
Pe 6 februarie, instanta a dispus si incetarea procesului penal pentru infractiunea de uz de fals, iar judecatorul a decis ridicarea sechestrului asigurator pus de procurori prin decizii din 2005 si 2006 pe mai multe bunuri ale lui Marian Oprisan si ale celorlalte persoane judecate in acest dosar.
Istoria procesului
Procesul presedintelui CJ Vrancea a durat aproape 9 ani, avand 35 de termene doar la Cluj Napoca. Procurorii au pus la indoiala modul in care s-au cheltuit 1,9 milioane de dolari pentru balastarea a 41 de drumuri comunale, dar si cum s-a achizitionat Complexul Turistic Caprioara.
Expertele Ileana Roxana Cernea (Pintea) si Elena Valentina Musuroiu au fost arestate preventiv pentru 30 de zile in acest dosar, pe 10 ianuarie, dupa ce Tribunalul Bucuresti a admis propunerea procurorilor DNA.
Ulterior, DNA a anuntat ca cele doua au fost trimise in judecata - Cernea pentru favorizarea faptuitorului, abuz in serviciu si fals intelectual si Musuroiu pentru complicitate la favorizarea faptuitorului si complicitate la abuz in serviciu.
In motivarea instantei privind achitarea lui Marian Oprisan, se arata ca procurorii si-au bazat acuzatiile la adresa presedintelui CJ Vrancea pe interpretari juridice eronate ale faptelor.