Organizarea PSD pentru votul de duminica: fara buget clar, cu sectii in propriile locuinte

Tudor Despina | 09.10.2015

In jur de 530.000 de membri de partid sunt asteptati, duminica, sa voteze pentru alegerea noului presedinte al PSD. Modul in care se va desfasura scrutinul reprezinta o premiera in istoria partidului, de altfel si buletinul arata cel putin ciudat, optiunile fiind intre Dragnea si Dragnea.

Pe aceeași temă

 

Daca initiat s-au inscris mai multi pesedisti in cursa interna pentru sefia partidului, in final doar Liviu Dragnea a ramas pe buletinul de vot, in urma unei proceduri criticate ca fiind nedemocratica.

 

De altfel, activarea votului din partea tuturor membrilor de partid – aproximativ 530.000 – reprezinta o premiera in istoria PSD. Dincolo de asta, situatia va supune partidul la un effort logistic si administrat considerabil, urmand ca sectii de vot sa fie deschise in sediile PSD din tara, in birourile parlamentare sau in spatii inchiriate.

 

Sectiile urmeaza a fi deschise la ora 08:00 dimineata si vor fi inchise peste 12 ore, la ora 20:00 seara.

 

Cum se pregatesc social-democratii la nivelul tarii

 

Din teritoriu, liderii locali cred ca acest sistem de vot va acorda invingatorului (oamenii avand de ales intre Liviu Dragnea si Liviu Dragnea) o legitimitate sporita fata de fostii lideri ai partidului. Ei sustin ca, desi se afla in statutul PSD, noua procedura de vot nu a fost aplicata niciodata pana acum.

 

In ce priveste efortul financiar, liderii din teritoriu spun ca nu a fost stabilit un buget pentru scrutinul de duminica, urmand ca fiecare organizatie sa se “descurce cum poate”, potrivit Romania Libera.

 

Astfel, sectiile de votare vor fi infiintate atat in sediile PSD, cat si in alte locatii mai putin conventionale pentru astfel de evenimente: camine culturale sau chiar locuintele liderilor locali ai partidului.

 

La Arad, spre exemplu, “fiecare si-a confectionat urnele si cabinele de vot. Nu am stabilit un buget”, a spus seful PSD Dorel Caprar.

 

In celelalte orase si comune mai mari, sectiile de votare urmeaza a fi amenajate in sediile de partid, iar in locurile in care PSD nu are sedii de partid sectiile vor fi amenajate fie in primarii, fie in camine culturale sau locuinte ale sefilor de organizatii.

 

La Buzau, presedintele executiv al organizatiei municipale a spus ca membrii comisiilor care supravegheaza scrutinul sunt membri mai cunoscuti ai partidului care stiu ce inseamna un proces electoral.

 

La Harghita, scrutinul urmeaza a fi supravegheat la nivel de judet de catre liderul PSD ministrul Apararii Mircea Dusa, alaturi de prim-vicepresedintele organizatiei judetene.

 

In capitala Moldovei, la Iasi, seful PSD Victorel Lupu sustine ca la nivel de judet vor fi 100 de sectii de votare, cate una in fiecare localitate, cu exceptia Iasiului, acolo unde vor fi activate trei astfel de sectii.

 

Si in Bucovina, la Suceava, seful PSD Catalin Nechifor arata ca sectiile de votare pentru scrutinul de duminica vor fi organizate in sediile social-democrate din localitati; acolo unde nu exista aceasta posibilitate, sectii vor fi activate in locuinta presedintelui PSD din respectiva localitate sau intr-un spatiu public, facand exceptie scolile, barurile si restaurantele.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22