Pe aceeași temă
„La dezbaterile din cauza privind un fost președinte al Senatului, procurorul de ședință a formulat concluzii în sensul neîntrunirii tipicității faptei pe baza evaluării proprii a probelor administrate in cursul urmăririi penale și a judecății, conform ART. 67 Alin. 2 din Lege nr 304/2004. Concluziile procurorului de ședința nu condiționează posibilitatea Min Public de a promova căi de atac împotriva hotărârilor judecătorești, având în vedere rolul Ministerului Public de a apăra inetresele generale ale societății”.
Articol inițial: Procurorii Parchetului General au cerut în instantă achitarea fostul președinte al Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, pe care tot ei îl trimiseseră în 2020 pentru abuz în serviciu și complicitate la uzurparea de calități oficiale, în legătură cu mandatul de senator al lui Cristian Marciu, au declarat surse judiciare pentru G4Media.ro.
Potrivit surselor G4Media.ro, procurorii au cerut achitarea pentru că în dosar ar fi confundat unele articole din Legea privind statutul senatorilor.
G4media.ro a dezvăluit în exclusivitate, pe 8 ianuarie, că dosarul Parchetului General i-ar viza pe fostul preşedinte al Senatului, Călin Popescu Tăriceanu (ALDE) pentru refuzul de a pune în aplicare o hotărâre judecătorească definitivă. Dosarul îl viza și pe senatorul PSD de Giurgiu, Cristian Marciu. Senatorul Marciu a fost declarat incompatibil de către Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) în martie 2015, prin decizie definitivă.
Cristian Marciu a fost declarat incompatibil pentru ca a făcut afaceri cu Consiliul Judetean Girgiu, în perioada 2008-2012, el fiind consilier județean. Potrivit legii, pentru acest lucru, Marciu trebuia să piardă de îndată orice funcție publică și să nu mai poată ocupa o alta, vreme de 3 ani.
De altfel, în martie 2017, la 2 ani de la rămânerea definitivă a deciziei judecătorești, timid, ANI a cerut Senatului să constate încetarea calității de senator a lui Cristian Marciu. (Foto: InquamPhotos / Octav Ganea)