Pe aceeași temă
Parchetul General a decis neînceperea urmăririi penale a premierului Victor Ponta, acuzat de PNL Cluj de trafic de influenţă pentru că nu a respectat termenul legal privind organizarea alegerilor parţiale pentru Consiliul Județean, scrie Gândul.
Postul era vacant din octombrie 2014, termenul legal pentru organizarea alegerilor este de 90 de zile,iar plângerea PNL Cluj a fost depusă pe 28 ianuarie 2015.
Până în prezent, există trei decizii (care nu sunt definitive) a trei instanţe din România - Curtea de Apel Cluj şi de două ori Curtea de Apel Bucureşti, care confirmă faptul că guvernul nu a respectat legea privind organizarea la termen a alegerilor parţiale locale şi parlamentare şi le-a blocat în mod intenţionat, potrivit Gândul.
În motivarea deciziei de la Cluj, instanţa a constatat ”un exces de putere” din partea Guvernului.
Liberalii clujeni au contestat decizia procurorului de caz la Parchetul General, dar nu au avut câştig de cauză. Liberalii nu au renunţat, iar cazul ajunge la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Procurorul Dragoş Cojocariu a decis clasarea cauzei pe 6 aprilie 2015, considerând că nu s-au întrunit elementele necesare pentru începerea urmării penale a premierului Ponta. PNL Cluj a contestat pe 21 mai 2015 Ordonanţa de clasare dată de procurorul de caz, dar şi de data aceasta fără succes. În treacât fie spus, în fruntea Parchetului General se află Tiberiu Niţu propus pentru această funcţie, în 2013, de ministrul interimar al Justiţiei de la acea dată, premierul Victor Ponta.