Pe aceeași temă
Procedura de punere sub control judiciar se află încă în derulare, au declarat pentru Agerpres surse judiciare. G4Media dă, însă, ca sigură punerea celor doi procurori sub control judiciar cu interdicția exercitării profesiei.
Onea neagă, însă, că ar fi pus sub control judiciar: "Cred că aţi fost informaţi greşit. Nu există niciun control judiciar", a declarat Lucian Onea, citat de Hotnews.ro, la ieşirea din Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ), acolo unde a stat câteva ore.
În luna mai, Parchetul General i-a pus sub urmărire penală pe Lucian Onea şi pe fostul procuror Mircea Negulescu, aceştia fiind acuzaţi că au constrâns o persoană să întocmească în fals o sesizare şi documente care au fost folosite drept probe în două dosare, precum şi în susţinerea/motivarea unei cereri de extrădare.
"Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie efectuează acte de urmărire penală faţă de suspecţii Negulescu Mircea şi Onea Lucian sub aspectul participaţiei improprii, sub forma complicităţii, la săvârşirea infracţiunii de inducere în eroare a organelor judiciare (art. 52 rap. la art. 48 Cod penal rap. la art. 268 alin. 2 Cod penal)", preciza atunci Parchetul General într-un comunicat remis presei.
Potrivit anchetatorilor, în perioada aprilie - mai 2015, suspecţii Mircea Negulescu (la data săvârşirii faptelor procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti) şi Lucian Onea (procuror în cadrul DNA Ploieşti) ar fi determinat o persoană, prin constrângere, să întocmească în fals o sesizare şi documente care să susţină cele reclamate în conţinutul acesteia.
"Documentele falsificate au fost expediate Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Ploieşti şi folosite drept probe în două dosare, precum şi în susţinerea/motivarea unei cereri de extrădare", arăta Parchetul General.