Parchetul militar continuă cercetările în dosarul accidentului în care este implicat Lucian Bode

Laurentiu Gheorghe | 03.09.2020

Dosarul penal în care este anchetat ofițerul SPP care conducea mașina în care se afla ministrul Transporturilor Lucian Bode a fost transferat procurorilor militari de procurorul general, Gabriela Scutea.

Pe aceeași temă

Demersul procurorului general are loc în aceeași zi în care dosarul a ajuns la Parchetul Militar București, declinat de către procurorii din Pitești.

"Am primit acum o ordonanță de la procurorul general privind preluarea acestui dosar de către Secția Parchetelor Militare din Parchetul General", a declarat pentru HotNews.ro prim-procurorul adjunct al Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti, Bogdan Pirlog.

Argumentele Parchetului General:

"Dosarul se preia de către Secția Parchetelor Militare a Parchetului General pentru că sunt posibile implicații de cooperare internațională, fiind implicați și doi cetățeni străni, dar și dată fiind dificultatea cauzei", a declarat pentru HotNews.ro purtătorul de cuvânt al Parchetului General, Alexandru Ionescu.

Dosarul penal pentru infracțiunea de vătămare corporală din culpă, înregistrat la Parchetul Judecătoriei Pitești, a fost declinat de această structură către Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti și înregistrat de procurorii militari joi dimineață.

Prim-procurorul adjunct al Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti, Bogdan Pirlog, a declarat joi dimineață pentru HotNews.ro că, potrivit regulamentelor militare, Serviciul de Protecție și Pază era obligat să raporteze Parchetului Miliar acest accident și nu a făcut-o, astfel că vor fi făcute verificări și în acest sens.

"Orice instituție militară este obligată să raporteze Parchetului Militar orice incident. SPP nu ne-a raportat acest incident, astfel că joi dimineață am trimis o adresă oficială, dar nu ne-au răspuns nici la aceasta. În aceste condiții, Parchetul Militara va face verificări și în privința neraportării acestui accident de către SPP", declara prim-procurorul adjunct al Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti.

Un alt dosar deschis de Bogdan Pîrlog preluat de Secția Parchetelor Militare este dosarul 10 august. Reamintim și că în luna aprilie procurorul militar Bogdan Pîrlog a rămas fără dosarul în care s-a autosesizat și a deschis ancheta privind filarea unor ziariști și procurori. Atunci, conducerea Parchetului General a decis să trimită dosarul la DIICOT.

Comunicatul SPP

Serviciul de Protecție și Pază a transmis miercuri, la câteva zile de la accidentul ministrului Transporturilor, Lucian Bode, prima reacție oficială. Instituția spune că mașina aparține SPP și era "în misiune cu semnalele acustice și luminoase pornite conform legii". SPP mai transmite că "regretă disconfortul creat participanților la trafic":

  • "Un autoturism al Serviciului de Protecție și Pază, aflat în misiune, cu semnalele acustice și luminoase pornite conform legii, a fost implicat într-un accident pe DN7, în județul Argeș.

  • Mașina, condusă de un angajat SPP, se deplasa pe acest drum în condiții de trafic extrem de agolmerat iar în zona localității Drăganu, a intrat în coliziune cu un alt autoturism.

  • În urma impactului doar angajatul SPP a avut nevoie de investigații medicale, starea lui de sănătate fiind bună.

  • Serviciul de Protecție și Pază regretă disconfortul creat participanților la trafic".

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22