Parchetul pune punct dramoletei lansate de Carmen Dan. Clasează dosarul Microfonul

Redactia | 04.05.2018

Dosarul Microfonul, în care ministrul de Interne Carmen Dan a reclamat faptul că ar fi găsit un dispozitiv de ascultare mascat într-una din prizele din apartament, subiect care a făcut la acel moment deliciul presei, a fost clasat de Parchetul ICCJ.

Pe aceeași temă

 

 

UPDATE: Potrivit anchetatorilor, microfonul nu funcţiona şi a fost instalat de doi bărbați chemați tocmai pentru a verifica dacă în apartamentul închiriat de ministrul de Interne în București există tehnică de înregistrare.

Cei doi au fost solicitaţi de o rudă a lui Carmen Dan şi de aceea nu se poate vorbi de violare de domiciliu. Nici de înşelăciune nu poate fi vorba, spun procurorii, pentru că cei doi specialişti nu au fost plătiți pentru serviciile prestate.

În acest dosar, Carmen Dan a fost audiată în calitate de martor în ianuarie. Vecini și rude ale ministrului de Interne au fost, de asemenea, la parchet pentru audieri, a transmis Digi24. 

 

Dosarul a fost deschis după ce ministrul de Interne Carmen Dan a susținut la sfârșitul anului trecut că a găsit din întâmplare un microfon în locuința sa, disimulat într-una dintre prize. Urmare a acestei întâmplări a sesizat Poliția, care a efectuat cercetări, insinuându-se că ar fi mâna serviciilor secrete.

 

SRI a reactionat imediat si a spus ca dispozitivul de inregistrare gasit in priza de Carmen Dan este unul ieftin, ce „poate fi cumparat cu 200-300 de lei de pe orice site", acest lucru indicand ca a fost plasat de „cineva din zona privata".

 

Procurorii Parchetului General au ajuns la concluzia că nu s-a comis nicio faptă penală în cazul microfonului descoperit într-o priză din propria locuinţă de ministrul de Interne, Carmen Dan.

 

"Am găsit în locuinţa mea un dispozitiv care, după prima verificare, pare un dispozitiv de înregistrare audio (...) într-una dintre camerele din apartamentul în care locuiesc. Fac precizarea că nu locuiesc într-o locuinţă a RAAPPS-ului şi în momentul în care am descoperit acest dispozitiv am procedat, aşa cum era normal şi firesc, am sesizat organul competent, Poliţia Română, care a făcut demersurile necesare. Înţeleg că s-a înregistrat un dosar penal. (...) Aş prefera să nu dau foarte multe amănunte, pentru că sunt informaţii care fac parte din ancheta penală. Am avut surpriza să constat că într-o priză de telefon, e oarecum suspect până şi locul unde era amplasat dispozitivul, am găsit acest dispozitiv. Era mascat în interiorul acelei prize, nu era un dispozitiv la vedere. (...) Era un dispozitiv care era conectat la o sursă de alimentare şi înţeleg că avea şi o baterie care probabil alimenta dispozitivul când s-ar fi întrerupt sursa de energie'', explica ministrul în noiembrie 2017.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22