Parlamentarii britanici vor sa interzica imigratia cand e somaj crescut

Fara Autor | 31.03.2013

Pe aceeași temă

Parlamentarii britanici cer ca Regatul Unit sa interzica imigratia din tarile Uniunii Europene in perioadele in care somajul este crescut.

Membrii unui grup parlamentar britanic influent au spus ca asemenea masuri drastice sunt necesare atunci cand numarul total al persoanelor fara un loc de munca este crescut, informeaza Daily Star, potrivit ziare.com.

Politicienii sunt de parere ca o interzicere a imigrantilor este singura cale de a proteja muncitorii britanici slab calificati, care se zbat sa obtina un loc de munca.

Fostii ministri Frank Field si Nicholas Soames, copresedinti ai unei comisii parlamentare pentru migratie echilibrata, au spus ca prim-ministrul David Cameron trebuie sa faca mai multe pentru a combate "elefantul din camera".

In jur de un milion de britanici cu varste intre 18 si 24 de ani sunt in prezent fara un loc de munca. Insa parlamentarii avertizeaza ca Regatul Unit inca se confunta cu un aflux de imigranti la "un nivel nesustenabil".

Valul de imigranti romani si bulgari asteptat pentru anul 2014 inseamna ca nevoia de a combate problema "nu ar putea sa fie mai puternica".

Intr-o declaratie comuna, laburistul Field si conservatorul Soames au spus ca Marea Britanie ar trebui sa aiba puterea de a respinge reglementarile Uniunii Europene si sa restrictioneze libertatea de miscare a fortei de munca pentru a proteja locurile de munca din Regatul Unit.

"Vom cauta sa spijinim inasprirea politicilor imigratiei in anul urmator, nu in ultimul rand de a asigura publicul ca poate avea incredere in sistemul nostru de imigratie", au declarat cei doi.

Mai multe tari europene au limitat controalele imigrantilor proveniti din tari ale Uniunii Europene. In anul 2011, Spania a castigat dreptul de a reimpune controale romanilor, pe masura ce rata somajului a crescut.

La inceputul acestei saptamani, Guvernul britanic a planuit sa restrictioneze accesul la ajutoare sociale, la sistemul national de sanatate, dar si la locuinte sociale pentru imigrantii europeni.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22