Parlamentarii Pro România, sancționați de Ponta pentru că au votat cu Orban, vor intra în PNL -surse

Dora Vulcan | 06.12.2019

Parlamentarii care au votat pentru învestirea guvernului Orban ar putea fi primiți în PNL iar Daniel Constantin și Soin Cîmpeanu ar putea fi cooptați chiar în conducerea partidului.

Pe aceeași temă

Situația acestora și a lui Mircea Banias, Damian Florea și Liviu Ioan Balint ar putea fi discutată în Biroul Executiv de luni, scrie G4Media.ro.

De asemenea, pe lângă cei cinci deputați de la Pro România, s-ar mai putea înscrie în PNL mai mulți lideri ai partidului condus de Victor Ponta – vicepreședinți și lideri de filiale.

Decizia președintelui și premierului Ludovic Orban pare, însă, să-i nemulțumească pe unii din liderii PNL care-i reproșează lui Orban că își încalcă promisiunea de a nu accepta în rândurile formațiunii oameni de la alte partide.

Președintele Pro România, Victor Ponta, i-a suspendat din partid pe Daniel Constantin și pe Sorin Cîmpeanu, deși sunt membri fondatori ai partidului iar decizia a fost luată într-un Birou Executiv telefonic, restrâns, din care fac parte și cei doi, fără ca ei să fi fost invitați la ședința telefonică. Ulterior, Constantin a demisionat din partid, neacceptând atitudinea lui Ponta.

Miercuri, doi deputați de la PSD care au votat guvernul Orban au trecut la PNL: Elena Hărătău și Mihăiță Găină, deputat PSD de Ialomița și fin al fostului ministrul PSD al Agriculturii Petre Daea. Spre deosebire de cea dintâi, ultimul demisionase deja din PSD de când a votat și moțiunea de cenzură, pe care a și semnat-o cât era în PSD, și care a dus la căderea guvernului Dăncilă.

Spre deosebire de președintele Iohannis care a afirmat joi, cu o mină intransigentă, că tot traseism se numește cooptarea celor doi deputați din PSD care au votat guvernul și, unul, chiar moțiunea împotriva propriului premier, premierul PNL Ludovic Orban, care e și președinte al partidului, nu a exclus cooptarea parlamentarilor de la alte partide încă din timpul negocierilor pentru votul acordat guvernului său după căderea guvernului Dăncilă.

Întrebat dacă „porţile vor fi deschise” la PNL pentru consolidarea majorităţii, Orban a răspuns: „Nu cred că este absolut necesar lucrul acesta. Am avut parlamentari care au votat cu noi la moţiunea de cenzură. În măsura în care parlamentarii care au votat cu noi la moţiunea de cenzură şi la învestirea Guvernului vor dori să facă pasul îi vom accepta, în rest dacă va mai fi vorba de a mai veni înspre noi un parlamentar vom fi foarte exigenţi în discuţiile pe care le vom avea”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22