Pe aceeași temă
Situația acestora și a lui Mircea Banias, Damian Florea și Liviu Ioan Balint ar putea fi discutată în Biroul Executiv de luni, scrie G4Media.ro.
De asemenea, pe lângă cei cinci deputați de la Pro România, s-ar mai putea înscrie în PNL mai mulți lideri ai partidului condus de Victor Ponta – vicepreședinți și lideri de filiale.
Decizia președintelui și premierului Ludovic Orban pare, însă, să-i nemulțumească pe unii din liderii PNL care-i reproșează lui Orban că își încalcă promisiunea de a nu accepta în rândurile formațiunii oameni de la alte partide.
Președintele Pro România, Victor Ponta, i-a suspendat din partid pe Daniel Constantin și pe Sorin Cîmpeanu, deși sunt membri fondatori ai partidului iar decizia a fost luată într-un Birou Executiv telefonic, restrâns, din care fac parte și cei doi, fără ca ei să fi fost invitați la ședința telefonică. Ulterior, Constantin a demisionat din partid, neacceptând atitudinea lui Ponta.
Miercuri, doi deputați de la PSD care au votat guvernul Orban au trecut la PNL: Elena Hărătău și Mihăiță Găină, deputat PSD de Ialomița și fin al fostului ministrul PSD al Agriculturii Petre Daea. Spre deosebire de cea dintâi, ultimul demisionase deja din PSD de când a votat și moțiunea de cenzură, pe care a și semnat-o cât era în PSD, și care a dus la căderea guvernului Dăncilă.
Spre deosebire de președintele Iohannis care a afirmat joi, cu o mină intransigentă, că tot traseism se numește cooptarea celor doi deputați din PSD care au votat guvernul și, unul, chiar moțiunea împotriva propriului premier, premierul PNL Ludovic Orban, care e și președinte al partidului, nu a exclus cooptarea parlamentarilor de la alte partide încă din timpul negocierilor pentru votul acordat guvernului său după căderea guvernului Dăncilă.
Întrebat dacă „porţile vor fi deschise” la PNL pentru consolidarea majorităţii, Orban a răspuns: „Nu cred că este absolut necesar lucrul acesta. Am avut parlamentari care au votat cu noi la moţiunea de cenzură. În măsura în care parlamentarii care au votat cu noi la moţiunea de cenzură şi la învestirea Guvernului vor dori să facă pasul îi vom accepta, în rest dacă va mai fi vorba de a mai veni înspre noi un parlamentar vom fi foarte exigenţi în discuţiile pe care le vom avea”.