Parlamentarii și-au votat majorarea sumelor forfetare pentru cabinetele lor

L. G. | 16.02.2023

Birourilor Permanente ale Senatului și Camerei Deputaților au decis majorarea sumei forfetare cu 7.000 de lei, motivul fiind creșterea salariilor angajaților de la cabinetele lor.

Pe aceeași temă

Liderul grupului minorităților naționale, Varujan Vosganian, a explicat pentru Digi24 că prin această modificare se vor majora veniturile angajaților de la birourile parlamentare.

„Au fost majorate veniturile celor de la birourile parlamentare care fuseseră și ele înghețate, ele depinzând de această indemnizație a parlamentarilor. Singura variantă în care se putea face lucrul ăsta era o proporționalitate în zona sumei forfetate, ceea ce s-a întâmplat. De ce au fost majorate salariile celor care lucrează la birourile parlamentare? Motiv simplu: la decalajul la care s-a ajuns, pleacă lumea, nu stă nimeni pe un salariu foarte mic, să facă ce trebuie să facă la un birou parlamentar. Netul lor este, din păcate, în continuare mic, chiar în urma acestei majorări”, a declarat acesta pentru Digi24.

Varujan Pambuccian a explicat că „indemnizația parlamentarilor nu a crescut deloc” și a afirmat că venituri sunt „un sistem care există pe toată planeta Pământ, nu este o invenție românească”.

Potrivit Digi24, din luna martie parlamentarii vor primi în plus pentru cabinetele parlamentare suma de 7.500 de lei. Prin urmare, un parlamentar va ajunge să coste 11.500 de euro pe lună.

Potrivit Știrile ProTv, parlamentarii au invocat faptul că suma forfetară nu a mai fost majorată din anul 2019, iar de atunci și până în prezent, salariul minim a crescut de la 1.950 de lei la 3.000 de lei.

De asemenea, potrivit Știrile Pro TV, care citează Agerpres, birourile parlamentare reunite ale Senatului și Camerei Deputaților au stabilit vineri condițiile de vechime în specialitate necesare pentru ocuparea funcțiilor publice parlamentare, precum și nivelul minim și maxim al salariilor de bază ale personalului din cabinetele parlamentare din circumscripțiile electorale.

Conform hotărârii adoptate, limita minimă a salariului de bază al personalului de la cabinetele parlamentare din circumscripții este salariul minim brut pe țară. Consilierii de la cabinetele parlamentare pot avea salariul de bază până în 9.827 de lei, experții de 8.669 lei, în timp ce consultații și șefii de cabinet pot ajunge la 6.950 de lei. De asemenea, referenții pot avea salariul de bază maxim de 6,353 lei, iar șoferii de maxim 5.755 lei.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22