Parlamentul European isi declina competenta in privinta ridicarii imunitatii lui Dan Nica

Paul Cristescu | 16.09.2015

Comisia Juridica a Parlamentului European a anuntat astazi ca cererea DNA de ridicare a imunitatii europarlamentarului Dan Nica nu este de competenta sa, deoarece acesta nu fusese europarlamentar la data comiterii faptelor pentru care este cercetat.

Pe aceeași temă

 

"Acum, in deschiderea sesiunii plenare a Parlamentului European, presedintele Schulz a informat ca ieri, 15 septembrie 2015, Comisia Juridica a PE si-a declinat competenta privind ridicarea imunitatii europarlamentarului Dan Nica, deoarece acesta nu fusese parlamentar european la momentul savarsirii faptelor pentru care DNA a cerut inceperea urmaririi penale.Acest raspuns va fi transmis autoritatilor romane", a scris europarlamentarul roman Siegfried Muresan, pe pagina sa de Facebook.
 

"A trecut aproape un an de zile de cand DNA a solicitat PE ridicarea imunitatii. Cam incet s-a miscat Parlamentul European in acest dosar", a comentat europarlamentarul PMP, citat de Hotnews.

 

Pe 26 septembrie 2014, DNA a cerut aviz de la presedinte, Senat, Camera Deputatilor si Parlamentul European pentru inceperea urmaririi penale in cazul a noua fosti ministri care in perioada mandatelor ar fi savarsit infractiuni, in cazul licentelor Microsoft pentru scoli.
 

Procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie a transmis procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, "in conformitate cu prevederile legale si constitutionale, referatul, in vederea sesizarii Parlamentului European pentru formularea cererii de efectuare a urmaririi penale fata de Dan Nica, ministru al Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, in perioada 2000 - iulie 2004, sub aspectul savarsirii infractiunilor de abuz in serviciu, luare de mita, trafic de influenta si spalare de bani."
 

In 27 septembrie, vicepresedintele PSD Dan Nica arata, intr-un comunicat, ca nu a cerut si nu a conditionat primirea de bani sau alte foloase din partea nimanui si ca nu a detinut si nu detine societati offshore.
 

Dan Nica a fost ales europarlamentar pe listele PSD la alegerile europene din mai.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22