Pe aceeași temă
Consilier al Mitropoliei Ardealului, preotul Constantin Necula se declara de acord cu impozitarea Bisericii: “Foarte bine. (…) Stiu la ce proiect de lege s-a lucrat si in ce mod Patriarhia Romana lucreaza de aproape sase-sapte luni la realizarea unui mod de a impozita Biserica, pentru ca va fi foarte greu.
Si atunci, in sfarsit, vom vedea ca nu avem ce impozita. Abia astept! Astept cu nerabdare sa impozitam Biserica, in contextul in care vom retroceda Bisericii absolut tot ceea ce i se cuvine si nu vom mai umbla cu complete de judecata care, din cand in cand, uita sa dea inapoi dosarele pe care le-au primit si uneori si dupa sase ani”, a spus Constantin Necula intr-un interviu pentru Agerpres.
In ce priveste impozitarea Bisericii, preotul arata ca “acesta va fi trendul european general”.
In ce priveste faptul ca Patriarhul Daniel si-a cerut iertare, ieri, preotul Necula subliniaza ca “e prima data in istoria Romaniei cand un conducator, mai ales la nivelul acesta, isi cere iertare. (…) E vizibil ca avem de-a face cu un marxism cultural extrem de periculos indreptat impotriva Bisericii” la nivelul strazii.
Biserica cere iertare si cheama la rugaciune
Dupa mai multe zile de tensiuni, Biserica Ortodoxa Romana transmite un mesaj de impacare cu tinerii, in contextul unei comunicari deficitare.
Patriarhul Daniel transmite un “cuvant parintesc de mangariere si de pretuire”, avand in vedere drama pe care oamenii o sufera in urma incendiului din clubul Colectiv din Bucuresti.
“Ne cerem iertare dacă unele cuvinte ale noastre au fost insuficient de lămuritoare sau au fost răstălmăcite. Înțelegem că tinerii de azi doresc nu numai socializare şi comuniune între ei, ci şi să fie ascultați şi încurajați în aspirațiile lor.
Biserica noastră îi iubeşte pe toţi tinerii, pe cei care vin la biserică şi pe cei care nu vin la biserică, deoarece ei sunt darul lui Dumnezeu pentru familie şi pentru societate.
Până acum, Biserica, împreună cu tinerii din parohii, a organizat multe programe spirituale, culturale şi social-filantropice. Acum însă dorim să exprimăm mai multă afecțiune şi înţelegere pentru toţi tinerii din societate, respectând libertatea, demnitatea şi aspiraţiile lor.
Biserica este acum alături de tineri înțelegând dorinţa lor de înnoire spirituală şi morală a societății româneşti şi se roagă pentru prezentul şi viitorul poporului român, spre a trăi în pace şi unitate”, transmite patriarhul Daniel intr-un mesaj public.
De altfel, Patriarhia Romana cheama la rugaciune pentru victimele de la Colectiv, la Catedrala Patriarhala o rugaciune urmand a avea loc in fiecare zi de la ora 18.30.