Pe aceeași temă
In cauza ar fi vorba despre contracte de deratizare si dezinsectie incheiate cu societatea Coral Impex SRL. Actiunea procurorilor DNA vizeaza perchezitii domiciliare in 32 de locatii din judetele Cluj, Salaj, Sibiu, Mures si Prahova, cinci dintre acestea fiind institutii publice, arata Directia Anticoruptie.
Procurorii au “suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie si asimilate celor de coruptie”, fapte presupus comise in perioada 2013-2015.
Perchezitii la Primaria Cluj
In cauza sunt vizate contracte de deratizare si dezinsectie incheiate de firma Coral Impex cu primariile din Sibiu, Cluj, Zalau, Targu Mures si Alba Iulia, acestea platind pentru servicii ce nu ar fi fost efectuate.
O astfel de actiune are loc si la Cluj, purtatorul de cuvant al Primariei din oras aratand ca in aceasta dimineata a fost inregistrata o cerere din partea DNA pentru verificarea unor documente si contractul Coral Impex, printre altele. Contractul in cauza a fost incheiat in 2006 in urma unei licitatii publice, iar ulterior a fost prelungit in 2010 pentru o perioada de alti sapte ani.
Potrivit purtatorului de cuvant al Primariei Cluj, procurorii au in vedere un volum ridicat de acte care trebuie fotocopiate:
"Nu sunt persoane audiate, anchetate. S-a facut o solicitare de documente (...) Toate sunt acte publice si se afla pe site-ul primariei (...) Se iau din dosare exemplarele de comenzi, contracte, pentru a se face copii, pentru a putea fi grupate pe luni, pe tematici, pentru a putea fi predate procurorilor”, a spus Oana Buzatu, citata de Ziare.com.
Ce spune Emil Boc
In momentul in care contractul cu Coral Impex a fost semnat, in 2006, Emil Boc era primar al Clujului, insa in 2010, cand actul a fost prelungit, Primaria din Cluj era condusa de Sorin Apostu, condamnat la inchisoare pentru luare de mita.
Boc sustine ca, pana la acest moment, nu a primit sesizari cu privire la posibile probleme cu respectivul contract.
"E vorba de HCL din 2006, de o hotarare de prelungire a contractului cu Coral Impex din 2010, de dosare care vizeaza platile dispuse, receptia zilnica a lucrarilor, inscrisuri privind zonele care fac obiectul activitatilor de dezinsectie si deratizare si contracte de sponsorizare incheiate intre Coral si Primarie. Se precizeaza in document ca sunt suspiciuni cu privire la cercetarea unor posibile fapte de coruptie savarsite de functionari ai administratiei publice locale. Asta este ceea ce am primit, asta am dat mai departe", a explicat Emil Boc, citat de Hot News.
Primarul Clujului sustine ca documentul a fost incheiat in anul 2006 si prelungit in 2010, apreciind ca prelungirea a fost "legala, prin Consiliul Local, cu toate procedurile aferente".
"Nu am avut niciun fel de sesizare de probleme pe parcursul anilor ca acel contract ar fi avut vreo problema. Nu stiu la ce fel de suspiciuni se refera cei de la DNA, dar acestea exista si se cerceteaza", a mai aratat el.