Pe aceeași temă
Nesumată, petiția o are ca prim semnatar pe consiliera lui Pop de la cabinetul său local de senator, Raluca Andrada Simu. La final este semnată de așa-zisi ”profesorii din învățământul universitar". Ca stilistică, duce cu gândul la abilitățile de formulare specifice unui filolog. Soția lui Pop este absolventă de limbi străine.
Petiția are un titlu ultimativ și imperativ care sugerează că sistemul s-ar expune unui mare risc în cazul în care actualul titular de la Educație nu și-ar perpetua competența și în viitorul guvern Dăncilă: "Liviu Marian Pop trebuie să rămână ministrul Educației Naționale" .
"Liviu Marian Pop trebuie sa ramana ministrul Educatiei Nationale pentru ca este persoana care a abordat coerent si unitar toate problemele si lacunele educatiei preuniversitare. Cand intr-un sistem lucrurile se schimba in bine, nu inlocuiesti autorul schimbarii!
Poate ca ministrul Liviu Marian Pop nu a fost nici cel mai bun PR-ist din Guvern si cert a utilizat regionalisme fonetice cu sonoritati buclucase, ba a facut si cateva greseli de exprimare, dar atunci cand a fost numit Ministru al Educatiei, Pop nu a fost selectat nici pe competente oratorice, nici pe competente de bun purtator de cuvant, ci pe competente reale, probate de o cariera de-o viata in invatamantul preuniversitar", se arata in prima parte a textului, care continua cu o serie mai lunga de argumente, primul fiind acela ca Liviu Pop "este primul ministru din Romania postdecembrista care provine din sistemul preuniversitar, intelegandu-i complexitatea (raportul nr elevi/nr studenti fiind de 6 la 1) ".
Iata cateva dintre comentariile postate în secțiunea semnatarilor petiției, a căror stilistică sugerează mai degrabă contrafacerea lor, nu doar prin conținutul de-un absurd desăvârșit ci și prin formatul înțepenit și artificial al variațiunilor la aceeași formulă de înaltă apreciere, comentarii care amintesc mai degrabă de scrisorile de susținere ale oamenilor muncii față de fiul iubit, cel mai adesea o făcătură de studio, creată arfificial de propagandiștii sistemului comunist (sinteză ziare.com). Comentariile sunt, cum altfel, agramate și ele în buna tradiție de comunicare a fiului iubit de la Educație.
Gabriel Chicioreanu: "Pentru ca este nevoie de continuitate si am incredere in proiectele ce a (sic!) inceput!"
Adrian Tomuta: "Cel mai performant ministru al invatamantului de la revolutie si pana in prezent!"
Tudor Marius: "Ar veni alta si mai rea"
Gheorghe Curac: "Semnez acesta petitie pt ca d l Liviu Marian Pop este in masura sa conduca invatamantul,nu oricaruia ii este destinat,dar dansului da"
Alex Gerula Manta: "Ministrul Pop e un tip foarte capabil si face treaba buna la ministerul educatiei, in concluzie trebuie sa ramana ministrul educatiei!"
Florin Valer Bratu: "Sustinerea - Ministrul Educatiei pe Liviu Marian Pop"
Diana Popescu: "A fost singurul ministru care a avut curajul si determinarea, sa faca atatea schimbari!"
Chiritescu Simona Maria: "Cel mai bun ministru al educatiei din Romania. Nu este normal sa fie schimbat de "mafia" manualelor si auxiliarelor. Ganditi si voi daca a facut bine pentru copiii si elevii din Romania ca "s-a luat la tranta" cu "mafia" manualelor. Eu cred ca manualul unic este o solutie foarte buna. Nu este normal ca un elev sa invete sapte manuale alternative pentru admitere la facultate/academie. Este mult mai usor sa invete un singur manual (unic). "
Toader Paleologu vrea să-l susțină pe Pop pentru că-i întreține buna dispoziție
"Vreau si eu sa semnez petitia pentru Liviu Pop. Chiar si numai figura lui imi creeaza o stare de buna dispozitie. Iar cand mai deschide si gura, ma veselesc cate o zi intreaga. Prezenta lui in guvern adauga dezastrului general o nota indispensabila de comic absolut", a scris Theodor Paleologu pe pagina sa de Facebook.