Pe aceeași temă
UPDATE: "Eu bănuiam că nu vor veni colegii noștri. PSD nu a venit. La ora 17.00, în plen, vom vedea ce se întâmplă mai departe. Vom cere plenului să ia la cunoștință că nu s-au prezentat colegii noștri", a declarat Mihăiță Calimente, citat de B1 Tv.
"Avem nevoie de 278 de parlamentari prezenți. Cred că vom întruni numărul de voturi necesar. Avizul de la comisie era consultativ, dar era importantă audierea, având în vedere situația din jurul țării - Grecia, Ungaria, Ucraina. Pentru PSD nu contează lucrurile astea. Mi-au zis că vin și apoi au boicotat. Nu mi-au dat nicio explicație. I-am sunat, unul n-a răspuns la telefon , iar Căprar a spus că e indisponibil", explică președintele Comisiei.
La ora 11.00 ar fi trebuit să înceapă audierea lui Mihai Răzvan Ungureanu în Comisia pentru controlul SIE, pentru ca la ora 17.00 să urmeze votul în plen pe propunerea făcută de președintele Klaus Iohannis, ca MRU să redevină șef al SIE.
La comisie au ajuns MRU și cei doi membri liberali, lipsesc cei trei social - democrați, printre care și Ilie Sârbu, astfel încât audierea s-a anulat.
Parlamentarii PSD au decis că nu vor intra în plen la şedinţa de marţi a Legislativului în care va fi votată propunerea ca Mihai Răzvan Ungureanu să preia conducerea SIE, a declarat, la RFI, deputatul Florin Iordache.
Ei speră ca astfel să nu fie cvorum pentru votarea lui MRU.
Potrivit Realitatea Tv, vor fi 10 absenți de la PNL, 5 de la UNPR, 3 de la minorități, deci liberalii vor trebui să se mobilizeze serios pentru a reuși să-l aleagă pe MRU la SIE, ceea ce ar fi nu doar o victorie în sine, ci ar da speranțe pentru o eventuală schimbare de majoritate în Parlament.
aca va exista cvorum la sedinta de marti pentru numirea directorului de la SIE, Mihai Razvan Ungureanu ar putea obtine cele 278 de voturi pentru necesare revenirii la conducerea acestui serviciu de informatii.
Calculele au fost facute de mai multi lideri ai Opozitiei, care au declarat ca se bazeaza, tinand cont de pozitiile exprimate pana acum de grupurile parlamentare, pe aproximativ 300 de voturi in favoarea numirii lui Ungureanu.
"Având în vedere cele exprimate de grupurile parlamentare, e clar că se întruneşte o majoritate. Avem spre 300 de voturi. Sunt necesare 278 de voturi. Pentru a obţine voturile, ar trebui însă ca aproape toţi parlamentarii să fie prezenţi. Am înţeles că se doreşte să nu existe cvorum. Din partea PSD se doreşte să nu existe cvorum", a spus liderul PNL Theodor Atanasiu, la B1 TV.
PNL are 172 de parlamentari, alaturi de care ar mai vota, dupa cum au anuntat deja, cei 54 de membri UNPR si 25 de senatori si deputati UDMR.
Aceasta inseamna 251 de parlamentari din 544, cati insumeaza cele doua camere.
Lor li se vor alatura cel putin o parte din cei 66 de la care liberalii au obtinut promisiunea unui vot favorabil: 17 deputati minoritari, 11 din Grupul parlamentar Democrat si Popular si 22 neafiliati, un senator PP-DD, 6 neafiliati si 9 independenti.
S-au exprimat categoric impotriva lui Ungureanu la SIE cei 197 de parlamentari PSD si 40 ai ALDE, 237 in total.