Plenul Senatului, convocat marți. Alina Gorghiu spune că PSD vrea amânarea alegerilor parlamentare

Laurentiu Gheorghe | 02.11.2020

Senatorii se vor reuni marți la ora 14:00 pentru a schimba doi secretari PSD în Biroul permanent, Alina Gorghiu (PNL) explicând că PSD are în vedere amânarea alegerilor parlamentare.

Pe aceeași temă

Ultimele şedinţe ale Biroul permanent al Senatului nu s-au putut ţine din lipsă de cvorum, așa că, acum social-democrații spun că vor să stabilească numele celor care vor lua locul lui Pavel Marian și Ion Ganea în postul de secretari.

Pavel Marian a fost ales preşedinte al Consiliului Judeţean Ialomiţa, iar Ion Ganea a lipsit de la şedinţele Biroului permanent, iar PSD l-a exclus din partid.

Senatorii vor fi prezenţi fizic, pentru alegerile din Biroul permanent.

Alina Gorghiu susţine că plenul de marţi al forului legislativ a fost convocat „neregulamentar”, iar PNL va apela la toate pârghiile regulamentare ca să conteste „demersurile în dispreţul legii făcute de PSD”.

„Situaţia de la Senat devine interesantă. PSD este atât de disperat, încât săvârşeşte abuz după abuz! Domnul Cazanciuc, care împreună cu conducerea PSD, se teme de alegeri ca dracul de tămâie, a convocat un Bp la 13,00. Motivul? Evident că unul singur: să amâne alegerile parlamentare, ca să mai stea parlamentarii PSD încă 3 luni în funcţie, prelungire votată chiar de cei care vor beneficia.

Ba a fost fără cvorum, pentru că politicienii responsabili nu vor să participe la mascarada penibilă, care pozează în responsabili în faţa camerelor, în rest stau câte 13 persoane la mese mici.

Ulterior, domnul Cazanciuc a convocat, complet neregulamentar, fără o ordine de zi stabilită de Bp, un plen mâine, fizic, pentru probleme organizatorice”, a scris Gorghiu, luni, pe Facebook.

În opinia sa, această acţiune a PSD reprezintă încă un motiv pentru care alegerile parlamentare trebuie să aibă loc în 6 decembrie.

„PNL se va disocia de orice fel de şedinţa convocată neregulamentar, prin abuz în funcţie, de PSD şi vom apela la toate pârghiile regulamentare să contestăm demersurile în dispreţul legii făcute de PSD.

Acţiunea PSD de astăzi este încă un motiv pentru care alegerile trebuie să aibă loc în 6 decembrie şi un motiv să scăpăm de majoritatea toxică a acestui partid”, a adăugat Gorghiu.

După alegerea celor doi noi secretari, conducerea Senatului se va reuni în şedinţă.

Pe ordinea de zi ar putea fi inclusă repartizarea către comisiile permanente a cererii preşedintelui Klaus Iohannis de reexaminare a legii care stabileşte că Parlamentul şi nu Guvernul fixează data scrutinului pentru alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22