Plângere la ÎCCJ împotriva componenței completului de 5 care judecă dosarul lui Dragnea

Redactia | 28.09.2018

Fostul avocat al Bombonicăi Prodana în dosarul DGASPC, Adrian Toni Neacșu, a depus, vineri, o plângere la ÎCCJ, împotriva hotărârilor care au stabilit componența completelor de 5 judecători în materie penală în anul 2018, în document fiind cerută anularea acestora, au precizat surse judiciare.

Pe aceeași temă

 

 

 

Liviu Dragnea se agață cu disperare de orice posibilitate care să-l scape de condamnarea iminentă, mai ales că în 8 octombrie are primul termen în dosarul DGASPC Teleorman, în care în primă instanță a primit 3 ani și jumătate cu executare.

 

Adrian Toni Neacșu, fostul avocat al Bombonicăi Prodana, fosta soție a lui Dragnea, în dosarul DGASPC în care Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare, a depus, în cursul zilei de vineri, o plângere prealabilă la Înalta Curte de Casație și Justiție împotriva hotărârilor de colegiu care au stabilit componența completelor de cinci judecători în materie penală pentru anul 2018, solicitând anularea acestora, potrivit unor surse judiciare.

 

Plângerea prealabilă este formulată pentru o altă parte din dosarul DGASPC, și trebuie soluționată de Colegiul de conducere al instanței supreme în maximum 30 de zile. Concret, sursele citate au precizat, pentru Mediafax, că în document a fost invocată nelegalitatea hotărârilor privind desemnarea în complet a unor judecători care nu au fost trași la sorți, potrivit legii în vigoare în anul 2017, când s-a stabilit compunerea celor două complete de 5 judecători. Potrivit legii contenciosului administrativ, înaintea solicitării în justiție a anulării unor acte administrative partea trebuie să depună o plângere prelabilă prin care să ceară revocarea acestora.

 

Portalul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie arată că dosarul va fi judecat de Completul 1, condus de vicepreşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), judecătorul Ilie Iulian Dragomir. Membrii titulari ai completului de judecată sunt judecătorii: Neniţă Simona Cristina, Grădinaru Daniel, Dragomir Florentina şi Lefterache Lavinia Valeria, iar supleanţi sunt judecătorii Cobzariu Maricela, Enescu Dan Andrei, Şelaru Valentin Horia şi Cerbu Silvia.

 

Magistraţii instanţei supreme l-au condamnat, în luna iunie, pe Liviu Dragnea, la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare în procesul angajărilor de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman, în care e acuzat de instigare la abuz în serviciu. Decizia nu e definitivă.

 

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au anulat pedeapsa cu suspendare, de doi ani de închisoare, primită de Liviu Dragnea în dosarul Referendumului. Liviu Dragnea a fost achitat pentru fals intelectual. Decizia de condamnare a fost luată de doi dintre cei trei judecători ai completului. Al treilea a votat pentru achitare.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22