Pe aceeași temă
Partidul Miscarea Populara ii solicita presedintelui Iohannis sa explice acuzatiile venite din partea premierului Ponta, dupa ce noul Cod Fiscal a fost trimis Parlamentului spre reexaminare. Premierul Ponta a declarat ca respingerea noului Cod Fiscal este fie o decizie pur politica de blocare a activitatii economice a Guvernului si a tarii cu orice cost, fie o decizie luata in afara Romaniei si impotriva intereselor Romaniei pe care Iohannis trebuie sa o aplice cu orice risc. PMP considera ca, daca ar fi adevarate, aceste acuzatii ar reprezenta un temei suficient pentru acuzatia de inalta tradare.
"Alaturi de restul opiniei publice, PMP a luat act cu stupoare de acuzatia adusa de premierul Ponta presedintelui Klaus Iohannis: <
PMP noteaza ca ulterior, premierul Ponta a reluat acuzatiile intr-o interventie telefonica la RomaniaTV:"Poate ca nu se doreste ca Romania sa fie puternica economic, se doreste sa fim asa... o colonie care cumpara bunuri produse de altii. Dar eu cred ca datoria si a mea ca prim ministru si a presedintelui Romaniei este sa aparam Romania si nu sa ii aparam pe altii care pierd bani sau bussines-uri pentru ca Romania se intareste", a declarat Ponta.
Comunicatul PMP arata ca aceste acuzatii sunt "echivalente, oricum le-am citi, cu acuzatia de inalta tradare" : "Actiunea presedintelui Romaniei impotriva intereselor Romaniei, acuzatia ca <
Partidul Miscarea Populara considera ca "Victor Ponta nu este un comentator oarecare, este premierul Romaniei, cu acces la informatii clasificate, afirmatiile sale nu pot fi tratate cu indulgenta, in registrul neseriozitatii", iar presedintele Iohnnis are obligatia sa lamureasca aceste declaratii, sa ceara premierului sa produca imediat dovezile care au stat in spatele acuzatiilor aduse.
Klaus Iohannis, presedintele Romaniei, nu a promulgat Codul Fiscal, cerand Parlamentului sa-l reexamineze. Iohannis avertizeaza ca masurile cuprinse in noul Cod vor avea consecinte importante la nivelul mentinerii consolidarii fiscale si ca e nevoie de o atitudine echilibrata care sa nu genereze disfunctionalitati care, ulterior, sa necesite frecvente corectari de ordin legislativ.