PNL atacă la CCR legea care le conferă superimunitate propriilor săi judecători

Dora Vulcan | 15.02.2018

Liberalii cer CCR să se exprime cu privire la constituționalitatea propriei legi de funcționare și organizare, care stabilește, în urma ultimelor modificări că judecătorii CCR pot fi urmăriți penal, reținuți, arestați și trimiși în instanță doar cu votul a două treimi dintre ei.

Pe aceeași temă

 

 

 

"Observam faptul ca majoritatea parlamentara PSD-ALDE-UDMR a adoptat o conduita legislativa prin care urmareste ademenirea unor importante categorii profesionale cu privilegii de tipul superimunitatilor. Amintim, in acest context, adoptarea unui amendament similar in cadrul dezbaterilor pentru modificarea Legilor Justitiei pentru instituirea unui regim de imunitati in cazul magistratilor. Facem mentiunea ca nu a existat nicio revendicare publica din partea judecatorilor Curtii Constitutionale cu privire la acest subiect al imunitatilor. Pe cale de consecinta, consideram ca majoritatea PSD-ALDE-UDMR urmareste sa-i faca partasi, impotriva vointei lor, pe judecatorii Curtii Constitutionale in campania desfasurata in ultima perioada pentru alterarea principiului egalitatii in fata legii", transmite liberalii într-un comunicat remis presei joi.  

 

 

Liberalii își exprimă încrederea că  "membrii Curtii Constitutionale se vor delimita de astfel de actiuni toxice si nu vor judeca in baza eventualelor avantaje, ci a literei si spiritului Constitutiei, dovedindu-si impartialitatea, echilibrul si corectitudinea."

 

 

Pe de alta parte, senatorii liberali prezenti la sedinta de plen de miercuri, cand a fost adoptata legea initiatia de deputatul Adnagi Slavoliub (minoritati), nu s-au exprimat prin vot in mod clar impotriva legii, remarcă Hotnews.ro. 

 

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22