Pe aceeași temă
Mihai Seplecan (PNL), presedintele CJ Cluj, cere demisia procurorului general TIberiu Nitu, acuzandu-i in acelasi timp pe procurorii de la Parchetul General ca sunt inregimentati politic si ca au comis un abuz atunci cand au decis sa nu inceapa urmarirea penala a premierului Victor Ponta in urma plangerii PNL Cluj pentru neorganizarea alegerilor partiale, relateaza Hotnews.
Plangerea penala a celor de la PNL a fost depusa pe 28 ianuarie 2015, dupa ce trecuse termenul legal pentru organizarea alegerilor partiale pentru functia de presedinte al Consiliului Judetean Cluj, post vacant din octombrie 2014. Termenul legal pentru organizarea alegerilor era de 90 de zile.
Procurorul Dragos Cojocariu a decis clasarea cauzei pe 6 aprilie 2015, considerand ca nu s-au intrunit elementele necesare pentru inceperea urmarii penale a premierului Ponta. PNL Cluj a contestat pe 21 mai 2015 Ordonanta de clasare data de procurorul de caz, dar si de data aceasta fara succes.
Mihai Seplecan: In Romania lui Ponta respectarea Legii a devenit facultativa
"Dupa cum era de asteptat, in Romania lui Ponta respectarea Legii a devenit facultativa, iar procurorii inregimentati politic decid sa infranga decizii ale instantelor de judecata, sa treaca peste ele si sa se erijeze in judecatori.
Desi exista trei decizii a trei instante din Romania: Curtea de Apel Cluj si de doua ori Curtea de Apel Bucuresti, care confirma faptul ca Guvernul nu a respectat legea privind organizarea la termen a alegerilor partiale locale si parlamentare si le-a blocat in mod intentionat, procurorii de la Parchetul General, condus de Tiberiu Nitu, au decis sa nu inceapa urmarirea penala a premierului Victor Viorel Ponta, impotriva caruia, in numele PNL Cluj, am depus, la inceputul anului, o plangere penala pentru abuz in serviciu.
CITITI SI: Presedintele Consiliului Judetean Cluj ii face plangere penala premierului Ponta
Reamintesc faptul ca in motivarea deciziei de la Cluj, instanta a decis ca este vorba de "un exces de putere" din partea Guvernului. Chiar daca nicio decizie nu este definitiva, nu procurorii sunt cei chemati sa judece acest lucru, ei doar trebuie sa tina cont de deciziile judecatorilor, care au confirmat de trei ori, independent, incalcarea legii.
Voi arata de ce abuzul procurorilor Parchetului General condus de catre Tiberiu Nitu in interesul premierului Victor Ponta este evident.
Dupa respingerea primei plangeri penale, considerand ca decizia favorabila a Curtii de Apel Cluj dovedeste si abuzul procurorului de caz, am contestat-o la Parchetul General, in data de 21.05.2015, atentionand ca procurorul de caz nu poate infrange o decizie a unui judecator.
Din momentul depunerii contestatiei, procurorul sef de sectie avea 20 zile la dispozitie sa ne raspunda. Fapt ce nu s-a intamplat. Din moment ce procurorul sef nu a raspuns in termenul legal, conform prevederilor legii, am contestat ordonanta de clasare direct la judecatorul de camera preliminara din cadrul ICCJ, motiv pentru care am fost citati in data de 03.07.2015, pentru termenul din 09.09.2015, ora 9:00.
Cu toate acestea, in mod cu totul inexplicabil, procurorul sef de sectie emite o ordonanta de respingere a plangerii initiale, in data de 23.07.2015, in contextul in care ultima zi in care putea sa o respinga in termenul legal era data de 11.06.2015.
Din punctul meu de vedere, cu o intarziere de 45 de zile, procurorul pus de catre Tiberiu Nitu sa scoata castanele din foc pentru premierul urmarit penal Victor Viorel Ponta produce un abuz in fata legii. Cred ca este momentul ca Tiberiu Nitu sa paraseasca functia in care a fost numit din moment ce tine sa o trateze ca pe o sinecura politica din care trebuie sa-si multumeasca binefacatorul.
Actiunea noastra continua la Inalta Curte de Casatie si de Justitie. Faptul ca am ajuns presedinte al CJ Cluj nu are nici o legatura cu abuzul de putere exercitat de catre premierul Victor Ponta in momentul in care a refuzat sa organizeze la timp a alegerilor partiale locale si parlamentare."