PNL începe negocierile pentru fuziunea prin absorbție cu PMP pentru a acoperi golul lăsat de Orban

Redactia | 12.11.2021

Biroul Executiv (BEx) al PNL a decis, vineri, demararea discuţiilor cu PMP în vederea fuziunii prin absorbţie, potrivit unor surse liberale. De asemenea, liberalii au stabilit o echipă de negociere.

Pe aceeași temă

„Sunt doar negocieri. Nu sunt trase concluziile”, a precizat Florin Cîţu la Palatul Parlamentului, întrebat care ar fi miza unei fuziuni cu PMP.Cristian Diaconescu a negat că PMP ar fi luat vreo decizie în acest sens.

„Președintele PMP, Cristian Diaconescu, neagă fuziunea cu PNL

Președintele PMP, Cristian Diaconescu, a declarat, foarte clar, că ”știrile apărute în spațiul public privind deciziile care ar fi fost luate de PMP privind fuziunea cu PNL, sunt false” ”, a scris PMP pe pagina sa de Facebook.

În condiţiile în care preşedintele PMP, Cristian Diaconescu, a infirmat informaţia potrivit căreia PMP ar fuziona, prin absorbţie, cu PNL, Cîţu a spus: „Perfect. Atunci, asta e”.

Partidul condus de Cristian Diaconescu numără în prezent 2300 de consilieri. PMP împreună cu PNL dispun de același număr de consilieri locali în Consiliul General al Municipiului București dar și în sectoare. De asemenea, în PNL ar urma să intre 50 de primari.

Potrivit surselor G4Media.ro, fostul președinte Traian Băsescu nu a fost implicat în procesul de negociere, el retrăgându-se din prima linie din PMP după alegerile parlamentare din 2020, când partidul a ratat intrarea în Parlament.

PNL a fuzionat în iulie 2014 cu Partidul Democrat, însă la momentul fuziunii Traian Băsescu nu mai făcea parte din PD (care a fost condus de Vasile Blaga și Emil Boc), ci își lansase Partidul Mișcarea Populară, ca vechiul pentru Elena Udrea, care a candidat la președinție.

Potrivit surselor G4Media, PNL tatonează și o posibilă fuziune cu ALDE, fondat de Călin Popescu Tăriceanu.

Biroul Executiv al PNL a decis vineri excluderea din partid a fostului președinte al PNL. Votul a avut loc la solicitarea sa după ce apropiații lui Cîțu, succesorul său la conducerea partidului l-au atacat în rafală.

Fostul președinte al PNL face planul pentru un nou partid. „Înhăitarea dintre PNL și PSD, trădându-i pe cei care au votat fiecare dintre cele două partide, nu este altceva decât o modalitate de a silui o țară întreagă la o guvernare împotriva voinței poporului român. (...) Această cârdășie inexplicabilă dintre Iohannis și PSD mă obligă pe mine și pe colegii mei cu conștiință să nu-i lăsăm fără reprezentare politică și fără speranță pe oamenii care ne-au acordat încrederea”, a scris Orban pe Facebook, la începutul săptămânii.

Recent, Orban a declarat că noul partid pe care-l va face dacă drumurile sale și ale PNL se vor despărți se va numi Forța Liberală sau Forța Națională Liberală.

Biroul Executiv al PNL s-a reunit în şedinţă vineri de la ora 11,00, la Palatul Parlamentului, pentru a discuta despre negocierile avute, în ultimele zile, cu PSD şi UDMR în vederea formării unui nou guvern dar și despre excluderea lui Orban, după atacurile sale din ultima vreme la adresa președintelui Klaus Iohannis.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22