PNL se spală pe mâini de plângerea împotriva companiei Papaya: O greșeală

Redactia | 06.11.2018

Raluca Turcan susține că inițiativa plângerii la Autoritatea pentru Protecția Copilului cu privire la spotul publicitar făcut de compania Papaya la referendum nu aparține PNL.

Pe aceeași temă

​Grupului Ecumenic de Rugăciune din Parlament a avut inițiativa și pe plângere nu trebuia să apără sigla PNL

Deputatul PNL Pavel Popescu, al cărui nume apare printre semnatarii sesizării făcute de 13 parlamentari a declarat că semnătura sa a fost o greșeală, în sensul în care un coleg de partid i-a prezentat-o ca fiind "o inițiativă legislativă pentru protecția minorilor", potrivit HotNews. Depuutatul spune că a vorbit cu directorul Papaya, Robert Tiderle, și i-a cerut scuze.

"În urma cu cateva săptămâni eram pe holurile parlamentului, la restaurant, la masă, și unul dintre colegi a venit cu o hârtie care mie mi-a fost prezentată ca fiind o inițiativă care protejează copiii când sunt filmați în spațiul public. Și acum aflu ca am semnat o plângere penală. L-am sunat pe directorul Papaya să îmi cer scuze", a relatat Pavel Popescu pentru HotNews.ro.
Acesta a afirmat că "până în urmă cu 30 de minute" nu văzuse clipul Papaya.
"Cei care au făcut videoclipul au făcut ca la carte, existând la Protecția Copilului dosarele complete depuse de părinții copiilor în care își dadeau acordul. Autoritatea avea de făcut un singur lucru - să răspundă că există toate procedurile legale. Autoritatea și-a depășit aria de competență și a sesizat poliția. Poliția evident a început să facă cercetări, să îi cheme pe părinți și pe proprietarul agenției", a mai spus el.
Raluca Turcan susține că sesizarea a fost făcută în nume personal de membri ai Grupului Ecumenic de Rugăciune
"Sesizarea a fost făcută în nume personal de membri ai Grupului Ecumenic de Rugăciune. De altfel nici nu puteau semna parlamentari de la alte partide o eventuală sesizare a PNL. Întrebările și interpelarile deputaților se fac cu antetul grupului însă, fiind semnatari parlamentari și din alte grupuri parlamentare, ar fi trebuit folosit doar antetul Parlamentului, eventual. Folosirea antetului grupului PNL din Camera Deputaților induce confuzie.
Este legitim dreptul oricărui parlamentar de a se adresa unei instituții printr-o întrebare însă ar fi fost util să se găsească o formulă care să nu stârnească o asemenea confuzie.
De asemenea, nicio întrebare adresată unei instituții nu poate justifică chemarea în față Poliției a angajaților unei agenții de publicitate. Libertatea de exprimare este garantată de constituție, cenzură de orice fel este interzisă", a precizat liderul deputaților PNL într-o declarație.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22