Pe aceeași temă
”Accesarea informaţiilor de localizare au fost disponibile în sistem de la primul apel – 11,05 – iar deschiderea aplicaţiei de localizare pentru prima dată la operatorul de la poliţie s-a realizat la 12,08”, a spus Bălan la audierile de la parlament din Comisia de Apărare.
Bălan spune și motivul care are legătură cu lipsa de pregătire a polițistului care trebuia să deschidă aplicația, pe care nu știa să o folosească.
”Au fost solicitări ale operatorului de la poliţie de a asigura sprijin privind utilizarea aplicaţiei de vizualizare a proiecţiei informaţiilor, ceea ce s-a şi realizat, (…) ultimul (sprijin – n.r.) fiind la 12,32″, a declarat Bălan la audierile de la parlament.
De asemenea, prim-adjunctul STS a mai susținut că Serviciul nu a furnizat cele trei adrese greşite către Poliţie, pentru că în cazul apelurilor iniţiate de pe un telefon mobil, informaţia este grafică, o adresă poştală putând fi dată doar în cazul telefoniei fixe.
„Noi nu furnizăm adrese poştale pentru agenţiile specializate de intervenţie decât în situaţiile în care apelul la 112 este realizat de pe un telefon fix. Noi nu am furnizat cele trei adrese. Nici nu putem. Vreau să vă informez că informaţia de localizare preluată de la operatorii de telefonie mobilă este afişată într-un format grafic atât la operatorul STS, cât şi la toate celelalte agenţii, inclusiv la Poliţie. Nu am furnizat adrese.”, a mai spus Bălan.
El a precizat că operatoarele STS, în urma solicitărilor Poliţiei, au iniţiat nouă apeluri pe telefonul victimei pentru a putea afla informaţii de localizare mai clare.
"Din păcate, telefonul era închis", a adăugat generalul de brigadă Sorin Bălan.