Politica fiscala a guvernului Ponta provoaca ingrijorari la Bruxelles. Vicepresedintele Comisiei Europene subliniaza necesitatea consecventei in agenda fiscala a Executivului

T.d. | 09.04.2015

Pe aceeași temă

Noul Cod Fiscal si planurile privind reducerea TVA provoaca ingrijorari la Bruxelles. Intr-un interviu pentru HotNews, vicepresedintele Comisiei Europene (CE), Valdis Dombrovskis, a manifestat retinerile Executivului comunitar fata de initiativele fiscale ale guvernului Ponta.

Atat noul Cod Fiscal, cat si planurile privind reducerea TVA vor avea efecte fiscale negative considerabile, sustine oficialul european.

Declaratiile vicepresedintelui CE vin in contextul in care Guvernul a adoptat, prin ordonanta de urgenta, scaderea TVA la toate alimentele de la 24% la 9% din 1 iunie 2015 si a propus un nou Cod Fiscal care prevede reducerea TVA standard de la 24% la 20% din 1 ianuarie 2016.

Performanta economica este legata si de stabilitatea financiara. Asadar este important ca stabilitatea financiara si sustenabilitatea finantelor publice sa fie pastrate. Aceasta este ingrijorarea noastra principala”, a spus Valdis Dombrovskis, aratand ca au avut loc discutii preliminare cu Parlamentul si Guvernul, inclusiv cu premierul Ponta.

Totusi, a aratat oficialul european, la Bruxelles exista ingrijorari fata de politica fiscala a Bucurestiului.

In ce priveste acordul Romaniei cu FMI si CE, Dombrovskis sustine ca este necesar ca acordul sa fie incheiat “cu succes”, si nu doar “lasat sa expire”. Potrivit oficialului, “finalizarea cu succes a programului va oferi reasigurari in plus pentru pietele financiare, care sa imbunatateasca serviciul datoriei publice a Romaniei.

Vicele Comisiei Europene a scos in evidenta importanta consecventei in aplicarea reformelor structurale si in eforturile fiscale.

CITESTE SI:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22