Pe aceeași temă
Mesajul postat de Ponta pe contul s[u de Facebook:
"1 MILIARD de RON (peste 200 milioane EURO) încasate în plus la buget în ianuarie 2016 doar din TVA - deși a scăzut cota de la 24 la 9%!
Încasări din CAS cu 11% mai mari deși am scăzut cu 5 puncte procentuale!
Încasări din accize mai mari cu 16% prin reorganizarea ANAF și activitatea Direcției Antifraudă!
Din acești bani s-au acoperit fără nicio dificultate creșterile meritate de salarii de 25% în educație și sanatate și 10% pentru restul sectorului bugetar!
Și cu siguranță, dacă exista voința politică, reprezintă baza sustenabilă pentru legea salarizării și noi măsuri de scădere a CAS!
Sunt foarte mândru că am avut mintea și curajul să implementăm aceste măsuri economice și sociale - că am rezistat la toate criticile și atacurile din țară sau afară. Toți impostorii, urechiștii și "apostolii austerității" (genul Ionuț Dumitru și alți băsiști siniștri) ar merita tăvăliți prin smoală, umpluți cu pene și fugăriti prin piața publică! Sau măcar să le tăiem din salariile lor de milioane cum au tăiat și ei în 2011! Acum însă au revenit la Putere și probabil vor face din nou ce știu ei mai bine!"
Ionuţ Dumitru, preşedintele Consiliului Fiscal, susţinea anul trecut că o serie de măsuri luate de Guvernul Ponta în 2015 vor duce în 2016 la riscul de a depăși plafonul de 3% deficit:
„Cel mai probabil, deficitul bugetar va urca la 3,1-3,2%, aceasta este estimarea noastră. Şi sub 3% dacă ar fi, este oricum o deviaţie semnificativă de la obligaţiile asumate de România, mă refer la obiectivul pe termen mediu (deficit structural de 1% din PIB – n.r.). O depăşire a nivelului de 3% ne duce în procedura de deficit excesiv, ceea ce înseamnă program de ajustare sub îndrumarea Comisiei Europene şi monitorizare. De ce nu-i bine? Pentru o perioadă de avânt economic, când economia îţi creşte cu 4% şi tu faci deficit de 3%, asta înseamnă politici pro-ciclice, înseamnă să repetăm ceea ce am făcut în perioada 2005-2008. Ar trebui ca datoria publică să scadă ca să nu fim dezarmaţi în faţa viitoarei recesiuni care, inevitabil, va veni“, declara Ionuţ Dumitru, citat de Adevarul.