Pe aceeași temă
„Analizăm posibilitatea să invocăm un conflict juridic de natură constituțională în perioada vacanței parlamentare. Niciun partid politic nu a făcut așa ceva, în ultimii 30 de ani. Nu am luat încă o decizie definitivă, dar analizăm toate argumentele constituționale.
O moțiune de cenzură, în termeni constituționali, poate să dureze de la depunere până la votare, cel mult 5 zile. Gândiți-vă că avem 2 vacanțe parlamentare, dacă s-ar permite depunerea moțiunii de cenzură în vacanța parlamentară, atunci s-ar putea depune 18 moțiuni în timpul vacanțelor parlamentare. Ori ce țară ar fi aia? Constituția spune clar: un parlamentar poate semna o singură moțiune pe sesiune parlamentară”, a spus Ludovic Orban.
Însă și în situația în care va fi acceptată de către CCR moțiunea de cenzură, Ludovic Orban se declară convins că aceasta nu va trece la votul din Parlament iar el nu va fugi de pe „câmpul de luptă”.
„Eu nu mă joc cu soarta României. În momentul în care mi-am asumat această poziție de premier am făcut-o în deplină cunoștință de cauză, asumându-mi toate responsabilitățile și toate consecințele care decurg din asumarea acestei responsabilități. (...) Noi nu fugim de pe câmpul de luptă. În momentul în care ne-am asumat răspunderea că vom aduce România la liman, că vom utiliza toate pârghiile pe care le avem la dispoziție pentru a asigura o relansare economică și refacerea prestigiului României în lume, toate aceste obiective ni le-am asumat și le vom duce la bun sfârșit. În ceea ce privește șansele moțiunii de cenzură, după părerea mea, această moțiune de cenzură este o aventură care nu are nicio șansă să fie dusă la bun sfârșit”, a declarat Ludovic Orban.