Pe aceeași temă
Protestul a fost declanşat, în special, ca urmare a proiectului legii salarizării bugetarilor, iar şeful ANAF le cere angajaţilor să reia lucrul, în condiţiile în care i-a asigurat că va face toate demersurile necesare pentru ca nemulţumirile lor să fie auzite şi pentru a fi găsite soluţii la revendicările salariaţilor.
"Nemulţumirile sindicatelor sunt legate de legea salarizării. Am avut deja discuţii cu liderii de sindicat. Le-am ascultat revendicãrile. Am depus la Guvern propunerile de modificare a legii, în sensul eliminarii discrepanţelor si al menţinerii sporului de 15%. În mod onest şi deschis suntem în dialog permanent cu aceştia", a afirmat Bogdan Stan, citat într-un comunicat al ANAF.
"Le solicit şi pe aceasta cale sã îşi reia lucrul şi îi asigur cã în calitatea mea de preşedinte voi face demersurile necesare pentru ca nemulţumirile lor sã fie auzite si sã gãsim soluţii în vederea bunei functionãri a activitãţii instituţiei", a completat preşedintele ANAF.
Câteva sute de angajaţi din finanţe protestează, luni, în faţa ministerului, în contextul în care mii de salariaţi din direcţiile de finanţe publice din întreaga ţară au declanşat un protest spontan nemulţumiţi de proiectul legii salarizării.
Liviu Toader, preşedintele Sindicatului Naţional Finanţe Publice - SindFISC, declara că au intrat în grevă angajaţii din Bucureşti şi cel putin zece judeţe, conform News.ro.
”Legea salarizării e în primul rând factorul declanşator. (...) Principalele revendicări sunt cele semnalate de-a lungul timpului, plecând de la nefinanţarea serviciilor în care lucrează aceşti oameni, plus proiectul legii salarizării. În ceea ce priveşte salarizarea angajaţilor din Finanţele publice, din cadrul ANAF, proiectul este ambiguu privind încadrarea în grilele de salarizare. Nu există o protecţie juridică a angajaţilor ANAF care fac controale, nu există o protecţie juridică reală, angajaţii Fiscului merg în controale în numele statului, şi nu în nume propriu", a afirmat Toader.
Angajaţii din vămi s-au solidarizat cu salariaţii din Finanţe şi au declanşat şi ei o acţiune de protest sub forma ”excesului de zel”, astfel că toate maşinile care trec prin punctele de frontieră vor fi controlate amănunţit.