Presedintele CNATDCU a demisionat dar Negoita nu scapa de verificarea tezei de doctorat

Dora Vulcan | 01.06.2016

Preşedintele CNATDCU, Ioan-Aurel Pop, a demisionat din funcţie, după ce a fost reales rector al Universităţii Babeş-Bolyai. Inainte, insa, el a sesizat comisia de stiinte juridice cu privire la suspiciunea de plagiat a tezei de doctorat a primarului Robert Negoita.

Pe aceeași temă

 

 

  

Cum demisia devine efectivă după 14 zile, marţi dimineaţa el a sesizat comisia de ştiinţe juridice cu privire la un posibil plagiat în cazul tezei de doctorat a lui Robert Negoiţă, informeaza. 

"Am demisionat din funcţia de preşedinte al CNATDCU în 26 mai, din mai multe motive. Unul, şi cel mai important, am fost reales rector al Universităţii Babeş-Bolyai, universitate cu 42.000 de studenţi. Apoi, când am acceptat funcţia de preşedinte al CNADTCU, această instituţie se ocupa de atestarea diplomelor şi titlurilor, acum are în sarcină morala academică. Este prea mult", a declarat, pentru News.ro, Ioan-Aurel Pop.  

El a mai spus că, marţi dimneaţa, după materialele apărute în presă privind un posibil plagiat al lui Robert Negoiţă a sesizat comisia de ştiinţe juridice a CNATDCU.  

"CNATDCU nu se poate autosesiza. Dar orice membru poate face o sesizare la comisia de specialitate, ca primă instanţă. În acest caz, am sesizat membrii comisiei de ştiinţe juridice, dar şi pe preşedintele comisiei cu privire la cazul Robert Negoiţă, întrucât încă mai exercit funcţia de preşedinte al CNADTCU", a adăugat Pop. 

Teza care i-a adus lui Robert Negoiţă, primarul Sectorului 3, titlul de doctor în Ştiinţe Juridice este plagiată de la prima până la ultima frază, fiind copiată integral din surse care sunt disponibile, majoritatea, pe internet, a scris luni PressOne. Publicatia a prezentat, în facsimil, lucrarea lui Negoiţă şi textele din care acesta ar fi copiat - articole de presă apărute pe diverse site-uri, analize economice semnate, printre alţii, de economistul american Nouriel Roubini şi de guvernatorul BNR, Mugur Isărescu sau chiar referate şcolare. 

Robert Negoiţă (44 de ani) a devenit doctor în Ştiinţe Juridice în 2012, la Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza", iar teza sa a fost coordonată de prof. univ. dr. Ioan Dascălu, care este conducător de doctorat asociat la Academia de Poliţie şi fost decan al Facultăţii de Drept de la Universitatea Bioterra. 

Atât Negoiţă, cât şi Dascălu riscă acum să fie acuzaţi de fals în acte publice, deoarece şi-au asumat originalitatea tezei în acord cu prevederile Legii Educaţiei Naţionale nr.1/2011 şi ale Codului studiilor universitare de doctorat, printr-o declaraţie pe propria răspundere, depusă la dosarul de doctorat. 

Teza de doctorat a lui Robert Negoiţă se intitulează "Criza economico-financiară şi impactul acesteia asupra echilibrului social" şi, deşi abordează un subiect pur economic, lucrarea a fost susţinută la Facultatea de Drept a Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza".

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22