Presedintele UDMR se plange americanilor: Cazul Marko Attilla, un proces periculos de restauratie, sub masca anticoruptiei

M. B. | 03.06.2015

Pe aceeași temă

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a sustinut într-o intalnire pe care a avut in SUA cu asistentul secretarului american de stat pentru afaceri europene si euroasiatice, Hoyt Yee, ca recenta condamnare a deputatului Marko Attila reprezinta inceputul unui proces periculos de restauratie, sub masca luptei anticoruptie.

 

În acest context, Hunor a atras atentia ca parteneriatul dintre SUA si Romania include, pe langa chestiunile de securitate, si problematica respectarii drepturilor minoritatilor. "De aceea, credem ca SUA trebuie sa continue sa acorde o atentie speciala la ce se intampla in Romania", a spus presedintele UDMR.

 

Informatiile au fost publicate miercuri de Transindex.hu, preluata de Hotnews.

 

Potrivit sursei citate, diplomatul american a declarat ca SUA vor continua sa monitorizeze evenimentele din Romania si ca este importanta aplicarea imediata a legislatiei in materie de restituire a proprietatilor.

 

Presedintele UDMR efectueaza o vizita de trei zile in SUA, la invitatie Hungarian Human Rights Foundation (HHRF).

 

Reamintim ca magistratii au emis la inceputul lunii mai un mandat european de arestare pe numele fostului deputat UDMR Marko Attila.

In 9 aprilie, Marko Attila a fost trimis in judecata alaturi de alte sapte persoane, printre care si fostul sef al Agentiei Nationale de Integritate (ANI), Horia Georgescu, care la data faptelor faceau parte din Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor din cadrul Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP). Attila este acuzat ca ar fi aprobat despagubiri pentru imobile supraevaluate la ANRP.

 

De asemenea, fostul deputat UDMR Marko Attila a fost condamnat definitiv, la finele anului trecut, la trei ani de inchisoare cu suspendare intr-un proces privind restituirea unor imobile.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22