Primarul Brailei: Scolile sunt foarte aglomerate si nu pot respecta conditiile privind distantarea

Laurentiu Gheorghe | 12.08.2020

Primarul Brailei, Marian Dragomir, a declarat, miercuri, că in actualele conditii generate de pandemia de coronavirus, sunt probleme in ceea ce priveste pastrarea distantei intre elevi in scoli.

Pe aceeași temă

„Unele scoli sunt pregatite si intrunesc toate conditiile pentru deschidere la inceputul anului scolar. Alte unitati de invatamant, fiind scoli in special de valoare, care au primit foarte multi elevi, atat de la clasele gimnaziale, cat si cele de liceu, sunt foarte aglomerate si nu pot respecta conditiile legale privind distantarea. In functie de specificul fiecarei scoli, consiliul de administratie, tinand cont si de evolutia situatiei din acel moment, va decide daca invatamantul va fi pornit cu toti elevii sau cu grupe consecutive a cate jumatate din numarul de elevi. Va fi o situatie care va fi discutata la acel moment impreuna cu Inspectoratul Scolar Judetean si cu fiecare conducere a scolii in parte. Majoritatea scolilor si-au facut dezinfectarile aferente, singura problema este cea legata de supraaglomerarea si noile norme pe care unele scoli nu le pot indeplini, nu pentru ca nu vor, ci pentru ca au foarte multi elevi", a spus Dragomir.

La nivelul judetului Braila, conform datelor furnizate de Directia de Sanatate Publica (DSP) Braila, sunt 107 unitati de invatamant cu personalitate juridica, care au 156 de unitati de invatamant arondate, cu un total de 263 spatii, dar autorizatie sanitara de functionare exista doar pentru 158 spatii, reprezentand 60,07%, aici fiind incluse si avizele eliberate in baza declaratiilor pe propria raspundere.

Potrivit statisticii DSP Braila, in municipiu sunt opt spatii care nu au autorizatie sanitara de functionare, respectiv Scoala Gimnaziala "Constantin Sandu Aldea", structura arondata Liceului Tehnologic "Anghel Saligny", Gradinita nr. 54, structura arondata scolii Gimnaziale "Aurel Vlaicu", Gradinita nr. 32, care apartine Gradinitei cu program prelungit nr. 6, Gradinita nr. 3- structura a Gradinitei nr. 37, Gradinita nr. 19- structura a Gradinitei nr. 49, Gradinita nr. 51, Gradinita nr. 20- structura a Gradinitei nr. 56 si cladirea Facultatii de Inginerie din cadrul Universitatii Dunarea de Jos Galati, cladire ce apartine Consiliului Judetean Braila.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22