Pe aceeași temă
Consilierii PMP care mai votau alături de cei PSD-ALDE s-au abținut de această dată, înclinând balanța spre PNL și USR.
Cele 19 companii municipale cumulează un buget pentru 2019 de aproximativ de un miliard de lei, din care 330 de milioane lei cheltuieli pentru salariile celor 6.500 de angajați.
Pentru anul 2018,companiile lui Firea au înregistrat un profit cumulat de 18 milioane lei și pierderi de 33 milioane lei.
Soarta acestor companii este pusă sub semnul întrebării de decizia Curții de Apel București care a anulat hotărârile de înființare a celor 22 de companii municipale, motivând că au fost adoptate cu votul a jumătate plus unul dintre consilieri, față de două treimi cât prevede legea. Gabriela Firea încearcă reorganizarea lor și reaprobarea în Consiliul General, pentru a le aduce în legalitate, însă reprezentanții opoziției au anunțat că nu vor vota proiectele.
Cel mai mare buget estimat în 2019 îl are Compania Municipală Străzi, Poduri și Pasaje București, respectiv 343 milioane lei, urmată de Compania Municipală Consolidări București cu 214 milioane lei și Compania Municipală Managementul Traficului București cu 100 milioane lei.
În ceea ce privește personalul, cei mai mulți angajați îi va avea la finalul anului Compania Municipală Consolidări București, respectiv 1.500, urmată de Compania Municipală Pază și Securitate București - 1.300.
Pe profit contabil au ieșit următoarele companii: Compania Municipală Întreținerea Arborilor și Spațiului Verde București, Compania Municipală Parcuri și Grădini București, Compania Municipală Consolidări București, Compania Municipală Dezvoltare Durabilă București, Compania Municipală Managementul Traficului București, Compania Municipală Agrement București S.A.