Procurorii DNA vor să pună SECHESTRU pe averea Elenei Udrea. DNA a cerut ANAF INVENTARUL bunurilor sale

P.c. | 17.02.2015

Pe aceeași temă

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție intentioneaza să pună sechestru pe averea fostului ministru al Turismului, Elena Udrea, ei facand o cerere oficiala in acest sens, catre ANAF, pentru furnizarea inventarului bunurilor pe care le deține fostul deputat, relateaza Realitatea Tv.

 

Surse judiciare, citate de libertatea.ro,  susţin că procurorii DNA pregătesc sechestrarea averii Elenei Udrea, pentru acoperirea prejudiciului estimat, în primă fază, la 15 milioane de euro. Udrea detine şase terenuri în Bucureşti şi mai multe suprafeţe agricole în comunele Sohatu şi Săruleşti, Giurbăneşti şi Nana din judeţul Călăraşi. 

 

Udrea mai are in proprietate două case in Bucureşti şi doua autoturisme: un Mercedes şi un Fiat 500. Ea detine bijuterii de 100.000 de euro, conform propriei declaraţii de avere depuse la Camera Deputaţilor.

 

CITITI SI: Elena Udrea, despre noua solicitare a DNA de ARESTARE preventiva: Se doreste INGROPAREA Elenei Udrea in dosare

 

Udrea mai are în conturi aproximativ 1,1 milioane de lei. Acestora li se adaugă plasamente, investiţii şi împrumuturi acordate de aproximativ 2,1 milioane de lei şi aproape 400.000 de euro.

 

Fostul presedinte al PMP  ar trebui să mai primească 460.000 de euro in urma divortului, din partea fostului soţ, Dorin Cocoş, dar acesta este de asemenea arestat iar averea sa va ajunge tot sub sechestru.

 

Vanzarea recenta a unor bunurile poate fi anulata

 

Anchetatorii pot cere şi anularea vânzărilor recente ale unor bunuri, dacă prejudiciul nu este acoperit şi au suspiciuni asupra acestor tranzacţii. La acest capitol s-ar putea include şi vânzarea unui autoturism Porsche Cayenne Turbo la preţul unui Logan la mâna a doua. Udrea i-a vândut fostului consilier Tudor Breazu bolidul german cu doar 5.000 de euro. Ea a mai vândut, în 2014, două case din Bucureşti şi în Ilfov. 

 

CITITI SI: DNA: Tudor BREAZU, fost consilier al Elenei Udrea, a INTERMEDIAT MITA catre Udrea si Topoliceanu..A plătit din ea EXCURSII si organizarea zilei de nastere a Elenei Udrea. Topoliceanu a recunoscut ca ii DADEA MITA lui UDREA

 

DNA a solicitat, luni, Camerei Deputatilor un nou aviz pentru urmărirea penală și arestarea preventivă a Elenei Udrea, în dosarul Gala Bute, pentru trei infracțiuni de luare de mită, fapte descoperite după ce s-a început, deja, urmărirea penală a acesteia. Cele trei infracțiuni de luare de mită au fost înfăptuite în timpul mandatului de ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului.
 

Fostul ministru al Turismului consideră, însă, că măsura reprezintă un exces și că face parte dintr-o strategie prin care se pune presiune pe judecători.

 

CITESTE SI:

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22