Pe aceeași temă
Procurorii Direcției Naționale Anticorupție intentioneaza să pună sechestru pe averea fostului ministru al Turismului, Elena Udrea, ei facand o cerere oficiala in acest sens, catre ANAF, pentru furnizarea inventarului bunurilor pe care le deține fostul deputat, relateaza Realitatea Tv.
Surse judiciare, citate de libertatea.ro, susţin că procurorii DNA pregătesc sechestrarea averii Elenei Udrea, pentru acoperirea prejudiciului estimat, în primă fază, la 15 milioane de euro. Udrea detine şase terenuri în Bucureşti şi mai multe suprafeţe agricole în comunele Sohatu şi Săruleşti, Giurbăneşti şi Nana din judeţul Călăraşi.
Udrea mai are in proprietate două case in Bucureşti şi doua autoturisme: un Mercedes şi un Fiat 500. Ea detine bijuterii de 100.000 de euro, conform propriei declaraţii de avere depuse la Camera Deputaţilor.
Udrea mai are în conturi aproximativ 1,1 milioane de lei. Acestora li se adaugă plasamente, investiţii şi împrumuturi acordate de aproximativ 2,1 milioane de lei şi aproape 400.000 de euro.
Fostul presedinte al PMP ar trebui să mai primească 460.000 de euro in urma divortului, din partea fostului soţ, Dorin Cocoş, dar acesta este de asemenea arestat iar averea sa va ajunge tot sub sechestru.
Vanzarea recenta a unor bunurile poate fi anulata
Anchetatorii pot cere şi anularea vânzărilor recente ale unor bunuri, dacă prejudiciul nu este acoperit şi au suspiciuni asupra acestor tranzacţii. La acest capitol s-ar putea include şi vânzarea unui autoturism Porsche Cayenne Turbo la preţul unui Logan la mâna a doua. Udrea i-a vândut fostului consilier Tudor Breazu bolidul german cu doar 5.000 de euro. Ea a mai vândut, în 2014, două case din Bucureşti şi în Ilfov.
DNA a solicitat, luni, Camerei Deputatilor un nou aviz pentru urmărirea penală și arestarea preventivă a Elenei Udrea, în dosarul Gala Bute, pentru trei infracțiuni de luare de mită, fapte descoperite după ce s-a început, deja, urmărirea penală a acesteia. Cele trei infracțiuni de luare de mită au fost înfăptuite în timpul mandatului de ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului.
Fostul ministru al Turismului consideră, însă, că măsura reprezintă un exces și că face parte dintr-o strategie prin care se pune presiune pe judecători.
CITESTE SI: