Procurorii i-ar putea audia vineri pe șefii ISU sub acuzația de ascundere de probe în cazul Colectiv

Laurentiu Gheorghe | 25.10.2019

Filmul dat publicității la patru ani de la tragedia de la Clubul Colectiv, în care se poate lesne observa intervenția haotică a ISU în primele minute, a ajuns probă în dosarul Colectiv.

Pe aceeași temă

Surse din Parchetul General au confirmat că încă de acum patru ani, când a fost deschis dosarul penal pentru ucidere din culpă, procurorii au transmis ISU două solicitări, relatează Digi24.ro.

Una se referea la un raport care privea activitatea din seara respectivă și imagini, dacă acestea existau. Cei de la ISU au transmis, într-adevăr, niște imagini, dar este vorba doar de câteva cadre filmate în interiorul clubului Colectiv. Nu a fost transmisă către procurori nicio imagine din înregistrarea publicată joi de Libertatea.

ISU nu a transmis aceste imagini, deși avea înregistrarea. Au făcut însă o selecție și câteva cadre din interiorul clubului au fost transmise la Parchetul General.

Aceasta, în condițiile în care joi, cei trei șefi ai ISU au spus că procurorii nu le-au cerut niciodată „punctual” imaginile, dar nici nu au spus că au trimis procurorilor nici acele cadre din interiorul clubului.

Este vorba despre o posibilă infracțiune, relatează Ioana Ciurlea, jurnalist Digi24, cu referire la articolul 275 din Codul Penal: „Sustragerea, distrugerea, reţinerea, ascunderea ori alterarea de mijloace materiale de probă sau de înscrisuri, în scopul de a împiedica aflarea adevărului într-o procedură judiciară, se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 5 ani”.

Surse din Parchetul General spun că nu va fi deschis un dosar separat pentru ce s-a întâmplat cu aceste imagini, dar este posibil ca cei trei șefi ai ISU București să fie chemați la audieri de către procurori în dosarul pe care ei l-au deschis în 2016, în care se fac cercetări cu privire la intervenția din seara tragediei.

În acest dosar, procurorii nu au făcut o solicitare nouă pentru a obține imagini, pentru că au preluat din primul dosar deschis în legătură cu tragedia din Colectiv, care între timp fusese trimis în judecată, toate mijloacele de probă, inclusiv imagini de pe camerele de supraveghere, imagini de la posturile de televiziune, de pe camerele de filmat ale celor care au participat la concertul Goodbye to Gravity. Procurorii nici măcar nu au luat în calcul ideea că pompierii ar putea să mai aibă și alte imagini, pe care să nu le fi pus la dispoziție, potrivit surselor Digi24.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22