Procurorul Bogdan Pîrlog, anchetat de Inspecția Judiciară pentru acuzațiile aduse Secției speciale

Laurentiu Gheorghe | 06.09.2019

Procurorul care a deschie dosarul privind evenimentele din 10 august este anchetat de Secția pentru procurori a CSM. El este acuzat că a defăimat activitatea procurorilor de la Secția Specială.

Pe aceeași temă

Inspecţia Judiciară a anunțat, vineri, că a exercitat acţiunea disciplinară în cazul lui Bogdan Pîrlog, prim-procuror adjunct la Parchetul Militar al Tribunalului Militar Bucureşti, pentru „manifestări care aduc atingere onoarei sau probităţii profesionale ori prestigiului justiţiei, săvârşite în afara exercitării atribuţiilor de serviciu”.

Inspectorii judiciari spun că afirmațiile transmise de procurorul Bogdan Pîrlog printr-un comunicat al Asociaţiei „Iniţiativa pentru Justiţie” din 30 martie 2019, „sunt false, au un efect defăimător cu privire la activitatea procurorilor Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie şi, ca atare, aduc atingere onoarei, probităţii profesionale, precum şi prestigiului justiţiei”. Acţiunea disciplinară a fost înaintată Secţiei pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii, care va decide dacă îl va sancționa.

Procurorul Pârlog a declarat, pentru HotNews.ro, că a aflat din presă despre acțiunea disciplinară, nefiind anunțat de către Inspecția Judiciară.

„Sunt ultimele zbateri ale unui sistem profund defect reprezentat de aceste persoane care au capturat Inspecția Judiciară. Mai devreme sau mai târziu, toți vom răspunde pentru faptele pe care le-am făcut, fiind valabil pentru persoanele care trăiesc cu iluzia impunității din poziția de la Inspecția Judiciară sau de la anomalia numită Secția de investigare a infracțiunilor în justiție", a spus procurorul.

Comunicatul invocat de Inspecția Judiciară a fost transmis de Asociaţia „Iniţiativa pentru Justiţie”, al cărei copreședinte este Bogdan Pîrlog, după întâlnirea din 27 martie, convocată de președintele Klaus Iohannis pe tema stării justiției.

Bogdan Pîrlog afirma atunci că Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție a fost înființată din două motive principale: pe de o parte, pentru a asigura impunitatea magistraților corupți, agreați de putere, cu riscul refacerii rețelelor de corupție din anii ’90 și din prima parte a anilor 2000, pe de altă parte, pentru a acționa ca un organ represiv, care să poată fi folosit împotriva magistraților incomozi – aspecte cu privire la care magistrații au atras atenția încă de la momentul punerii în discuție a înființării acestei secții speciale.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22