Pe aceeași temă
În proiectul său, procurorul Bogdan Pîrlog arată că prevederile legislative care au dus la înființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție încalcă Constituția. El citează rapoartele MCV, GRECO și cel al Consiliului Europei.
Primul obiectiv din proiectul depus pentru șefia Secției de investigare a infracțiunilor din justiție (SIIJ) este sistarea imediată a activității Secției.
„Obiective operaţionale pentru viitorul mandat, ținând cont de cele expuse:
Sistarea imediată a activității Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție ca urmare a constituirii nelegale a acesteia.
Sistarea imediată a activității procuroriilor din cadrul secției ca urmare a procedurii vădit ilegale de desemnare.
Restituirea dosarelor către parchetele de la care au fost preluate ilegal.
Restituirea dosarelor nou formate către parchetele competente potrivit legii.
Sesizarea unităților de parchet competente a efectua urmărirea penală față de procurorii din cadrul secției, care au comis infracțiuni în activitatea desfășurată în cadrul secției (de ex. efectuarea cercetărilor în cadrul dosarului „Timmermans”)", se arată în proiectul procurorului Bogdan Pîrlog.
Bogdan Pîrlog este prim-procuror adjunct al Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar București.
****
Împotriva lui Bogdan Pârlog a fost declanșată o acțiune disciplinară de către Inspecția Judoiciară în luna februarie 2019 în baza unor motivații neclare și a unor prevederi care nu mai există în legislație. Miza acestei anchete este anularfea începerii urmării penale în dosarul violențelor din 10 august prin invocarea unor nulități.
Procurorul militar Bogdan Pirlog este cel care a asistat in Piata Victoriei la represiunea din seara de 10 august, a deschis dosarul prin autosesizare si a fost acuzat ca ar fi supervizat, de fapt, acțiunea jandarmilor.
Activitatea procurorilor este îngreunată de nedesecretizarea unor documente de către Ministrul de Interne condus de Carmen Dan.