Pe aceeași temă
Potrivit acestuia, una dintre propuneri este aceea ca SIIJ să devină în totalitate o structură în cadrul Parchetului General, aflată în conducerea directă a procurorului general, relatează Agerpres.
„Pe 10 octombrie, am înregistrat la registratura Consiliului, în nume personal, un set de propuneri de modificare a formatului actual al SIIJ. Propuneri pe care le-am comunicat şi colegilor procurori cu ocazia întâlnirii de la Constanţa, propuneri care în esenţă, cred eu, acoperă cea mai mare parte a criticilor pe care noi, între noi, le-am avut până în acest moment. Cred că este nevoie ca SIIJ să devină totalmente o structură în cadrul Parchetului General, aflată în coordonarea, conducerea directă a procurorului general. Cred că abilitatea în selecţia procurorilor pe linia de execuţie să aparţină plenului în totalitatea sa - fără să mai facem ale permutări de 3 plus 1, 3 plus 2. Am propus desfiinţarea şi eliminarea acelui text de lege care definea procurorul ierarhic superior, cu criticile de rigoare - să ne limităm doar la posibilitatea dosarelor preluate de la DNA, DIICOT, care pot fi ulterior infirmate de procurorul şef. Şi, evident, aspecte privind retragerea articolului 2 (privind competenţa Secţiei - n.r.), retragerea căilor de atac (...)”, a precizat Olaru.
Procurorul Codruţ Olaru a anunţat, marţi, în cadrul şedinţei plenului CSM, că a depus la registratura Consiliului un set de propuneri pentru modificarea formatului Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie (SIIJ), relatează Agerpres. Între propunerile lui Olaru se află și eliminarea prevederii prin care Secția specială este competentă în toate dosarele în care este investigat un magistrat, articol criticat și de ministrul Justiției, Ana Birchall.
Una dintre ele propunerile lui Codruț Olaru este și aceea ca SIIJ să devină în totalitate o structură în cadrul Parchetului General, aflată în conducerea directă a procurorului general.
Preşedintele CSM, Lia Savonea, a convocat, pentru marţi, o nouă şedinţă a plenului Consiliului, care are pe ordinea de zi numirea Adinei Florea la şefia Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie.
Totodată, pe ordinea de zi se află şi dispunerea măsurilor legale cu privire la cererea lui Gheorghe Stan referitoare la rezervarea unui post de procuror la Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie, până la încetarea mandatului de judecător la Curtea Constituţională a României.
Comentarii 0