Pe aceeași temă
„2017 a fost într-adevăr un an mai sensibil, mai complicat. Nu aș dramatiza, în sensul că a fost un an greu. Când mă uit în sală, văd magistrați ai Ministerului Public care au ajuns la maturitatea profesională și care acum trebuie să demonstreze că pot face față problemelor adevărate. (...) Atunci când sunt valuri ne putem da măsura profesionalismului”, a afirmat Augustin Lazăr, potrivit news.ro.
Procurorul general vede în continuare mai actuală ca oricând necesitatea luptei împotriva corupției. „În niciun caz corupția nu este un brevet românesc, este un fenomen internațional care a generat efortul comun, care au organizat Conferința de la Merinda, când au decis sancționarea clară a unor fapte ale unor demnitari sau funcționari publici. România a reușit să-și realizeze anticorpii cu un an înainte, structura care astăzi se numește DNA”, spune Lazăr.
Procurorul general a mai subliniat că DNA a fost evaluată în top 5 instituții europene care sunt recomandate drept exemple de bune practici.
De asemenea se vede că DNA își face datoria și din calitatea inculpaților: deputați, senatori, înalți funcționari, primari etc.