Procurorul general: Ghiţă poate declara ce crede de cuvinţă, cu condiţia să fie decent şi legal

E.b. | 29.12.2016

Augustin Lazăr, procurorul general al României, a declarat, joi, întrebat despre înregistrarea în care apare Sebastian Ghiţă, dispărut din 21 decembrie, din care reiese cel puţin o tentativă de şantaj asupra pe şefei DNA, că oricine poate declara în spaţiul public ce crede de cuviinţă, “cu condiţia să fie şi decent şi legal”.

Pe aceeași temă

 


"Sunt nişte dosare care privesc această persoană şi oricine poate declara în spaţiul public ceea ce crede de cuviinţă, cu condiţia să fie şi decent şi să fie legal”, a spus procurorul general al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Augustin Lazăr, conform News.ro.


Fostul deputat Sebastian Ghiţă, dat dispărut din 21 decembrie, vorbeşte, într-un material difuzat miercuri la România TV, postul pe care îl controlează, despre legăturile sale cu şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, pe care susţine că a cunoscut-o în sediile SRI şi o întreabă dacă îşi mai aduce aminte de o petrecere restrânsă dintr-o vilă din Sinaia, la care aceasta era împreună cu el şi cu Vasile Dîncu. Ghiţă a adus mai multe documente, susţinând că sunt e-mailuri care ar incrimina-o pe Kovesi.


Sebastian Ghiţă a apărut într-o înregistrare la România TV, la un birou, el având mai multe documente, care ar arăta "mistificarea dosarelor" sale. La începutul înregistrării, care ar fi fost lăsată în urmă cu o săptămână la redacţia televiziunii, Sebastian Ghiţă spune că, dacă aceste imagini au început să ruleze, lucrurile nu mai sunt bine deloc.

 

El a reluat afirmaţiile conform cărora i s-ar fi cerut să furnizeze date despre Liviu Dragnea pentru a-i fi lăsată familia în pace.

 

 

*********

 

Omul de afaceri Sebastian Ghiţă trebuia să se prezinte joi la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Prahova, dar nu a venit, pentru a semna, conform procedurilor, în cadrul controlului judiciar dispus în dosarul în care a fost trimis în judecată alături de foşti şefi de Parchet şi Poliţie din Prahova. Ghiţă a fost ultima dată la IPJ în 19 decembrie, iar după două zile nu a răspuns citaţie procurorilor DNA Ploieşti, fiind căutat de poliţişti şi dat în consemn la frontieră.

 

Fostul deputat este căutat din 21 decembrie, după ce a fost chemat la DNA Ploieşti, în dosarul de corupţie privind vizita din 2012 a fostului premier britanic Tony Blair în România, şi nu s-a prezentat, ulterior pe numele lui fiind emis un mandat de aducere.

 

Marţi, instanţa supremă a respins cererea DNA Ploieşti de emitere a unui mandat de arestare preventivă în lipsă a fostului deputat Sebastian Ghiţă şi a menţinut măsura controlului judiciar pe cauţiune, cu interdicţia de a părăsi ţara în acest dosar. Un complet de trei judecători de la instanţa supremă decisese, în 16 decembrie, ca lui Sebastian Ghiţă să îi fie ridicată interdicţia de părăsire a ţării, una dintre obligaţiile din cadrul controlului judiciar pe cauţiune. 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22