Profesoara care ar fi prejudicit imaginea primarului Gabriela Firea: Acuzatia e halucinanta

E.b. | 05.05.2017

Profesoara Cristina Tunegaru, care a acuzat pe Facebook ca va ramane fara post, din toamna, pentru ca a criticat sistemul, revine cu o noua postare pe Facebook, in care sustine ca acuzatia ca ar fi "afectat imaginea primarului Bucurestiului este halucinanta".

Pe aceeași temă

 
Intrucat, sustine Cristina Tunegaru, nu a afirmat nimic despre niciun primar. Totodata, Tunegaru denunta ca fiind "discretionara" decizia de a fi inlocuita pe functie prin transfer de un titular si ca sistemul exlude tinerii valorosi si i se neaga dreptul de a concura cu sanse egale pe un post liber.

 

Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB) sustine ca profesoara de limba romana Cristina Tunegaru, care ar fi fost data afara pentru ca a contrazis-o pe Gabriela Firea, are statutul de profesor suplinitor. 

 

In consecinta, sustine, ISBM,  postul sau a fost ocupat legal, incepand cu anul scolar 2017-2018, respectiv cu data de 1 septembrie 2017, de catre un profesor titular care a solicitat transferul pentru intregirea normei didactice, cadrele didactice titulare avand prioritate pentru ocuparea posturilor.

 

Reprezentantii ISMB mai spun ca declaratiile profesoarei nu corespund adevarului si aduc prejudicii de imagine primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, si Inspectoratului, conform HotNews.

 

Cristina Tunegaru nu o ataca si nici nu o pomeneste insa pe Gabriela Firea in postarea sa de pe Facebook, legatura fiind facuta de catre presa.

 

Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB) spune ca Tunegaru are statutul de profesor suplinitor la Scoala 95.
 

"Conform metodologiei - cadru privind mobilitatea cadrelor didactice din invatamantul preuniversitar, pentru anul scolar 2017-2018, aprobata prin OMENCS cu nr. 5739/2016, cadrele didactice titulare aflate in restrangere de activitate au prioritate pentru ocuparea posturilor publicate fata de cadrele didactice suplinitoare, care solicita continuitatea pe post. Doamna profesoara Cristina Tunegaru are statutul de profesor suplinitor pe postul de la scoala Scoala Gimnaziala nr. 95, sector 3. In consecinta, acest post a fost ocupat legal, incepand cu anul scolar 2017-2018, respectiv cu data de 1 septembrie 2017, de catre un profesor titular care a solicitat transferul pentru intregirea normei didactice", precizeaza  Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB) intr-un comunicat de presa transmis joi seara.
.

Potrivit ISMB, in acest context, Consiliul de administratie al unitatii de invatamant nu mai poate acorda continuitatea pe postul respectiv.
 

Reprezentantii ISMB mai spun ca declaratiile profesoarei  Cristina Tunegaru "nu corespund adevarului, sunt fara baza legala si aduc prejudicii de imagine primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, si Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti".
 

Profesoara de limba romana Cristina Tunegaru, a avut mai multe declaratii critice la adresa sistemului de invatamant, dar si a amestecului Primariei Bucuresti in activitatea scolara, a anuntat, joi, pe Facebook, ca a fost data afara din scoala, desi nu a venit nimeni sa o vada la ore, sa se intereseze de progresele elevilor ei sau sa vorbeasca cu parintii si cu copiii. Ea a precizat ca a aflat de pe Internet ca nu va mai avea ore incepand cu 1 septembrie, iar cand a mers pentru a-si depune cererea de prelungire i s-a transmis ca o depune degeaba.

 

 

 

 

"N-a venit nimeni să mă vadă la ore, să se intereseze de progresele elevilor mei, dar mă dau afară"

 

 
 

 

Cristina Tunegaru este profesoara de limba romana, publicista si cercetator doctoral al Universitatii din Bucuresti. Ea a obținut anul trecut titularizarea cu 9,67, a treia pe București. Tunegaru i-a atras public atenția lui Firea că nu are dreptul de a le da ordine cadrelor didactice.


 
Nu m-au inspectat, n-a venit nimeni să mă vadă la ore, să se intereseze de progresele elevilor mei, dar mă dau afară!, scrie Tunegaru pe pagina sa de Facebook.
 
Fără să întrebe părinții sau elevii, fără să mă anunțe măcar, un funcționar al inspectoratului a alocat din pix orele mele altui profesor. Și m-am trezit scoasă din școală. Da, pot să facă asta în sistemul public în anul 2017.
 
Nu mă interesează locul de muncă în sine; ca profesor cu nota 9.67 la titularizare (a treia pe București anul trecut) pot să găsesc oriunde un loc într-o școală publică sau privată.
 
Dar eu am lucrat alături de elevii mei atât de frumos, am investit emoțional, am luptat și am muncit pentru progrese uimitoare, neașteptate care au surprins școala întreagă. Nu îi pot lăsa să regreseze, să piardă totul. E o responsabilitate pe care vreau să o duc până la capăt.
 
Și totuși, nimic din toate astea nu are vreo relevanță pentru inspectorat. Interesul elevilor e călcat în picioare. Nu vor decât să scape de mine, profesorul care vrea să schimbe sistemul de la bază
”, scria, ieri, profesoara Cristina Tunegaru pe pagina sa de Facebook

 

 

 

Azi, ea revine si spune:

 

 

Acuzația că aș fi afectat imaginea primarului Bucureștiului e halucinantă. Nicăieri nu am afirmat nimic despre niciun primar, nu văd ce legătură am cu aceste lupte politice. Dimpotrivă, am negat explicit reprezentanților media care m-au contactat că ar exista vreo conexiune, am refuzat să-mi închipui că poate exista o asemenea ticăloșie, afirma Tunegaru pe pagina sa de Facebook


Apoi, că aș fi afectat imaginea inspectoratului prin afirmații mincinoase. Tot ce am spus e factual adevărat și verificabil până la virgulă. Dacă afectează imaginea sistemului nu e responsabilitatea mea, ci a celor care au luat deciziile, care sunt legale; tocmai asta denunț, că se poate lua o asemenea decizie discreționară, că mi se poate nega legal dreptul de a concura cu șanse egale pe un post liber, că vechimea și hârtiile bat competența și interesul superior al copiilor. E inacceptabil ca decizia de angajare a unui profesor să nu țină cont de realitatea din școală și de dorința părinților. Sistemul împarte arbitrar resursa umană în insideri și marginali și ia pe baza acestei distincții decizii care pot afecta viitorul unor copii.


Problema e mult mai amplă decât cazul meu individual, în fiecare an acest sistem atavic de angajare prin „repartiție” exact ca în comunism exclude tineri valoroși care pot reprezenta schimbarea pe care ne-o dorim în educația publică. Pentru că posturile dispar înainte de concursurile care ajung un teatru absurd: sute de profesori se bat pe niciun post, concurează pentru palmares. E o discuție pe care trebuie să o avem calm dincolo de imixiuni politice, chiar cu riscul de a ciufuli orgolii și cariere clădite pe mânuirea expertă a regulamentelor, scrie Cristina Tunegaru pe pagina sa de Facebook .

 


 
 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22