Proiect: Companiile pot scăpă de datoriile către stat contra bunuri mobile sau imobile

Redactia | 28.09.2018

Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului va putea prelua bunuri mobile și imobile, în vederea stingerii creanțelor față de debitorii din portofoliu, arată un proiect de ordonanță de urgență pus în dezbatere publică de către autoritate, informează Mediafax.

Pe aceeași temă

 

 

 

Bunurile vor trece în administrarea AAAS la valoarea de piață, stabilită de un evaluator autorizat, și vor putea fi transferate, prin hotărâre de Guvern, în administrarea unei alte autorități publice centrale.

 

Autoritatea invocă, în expunerea de motive, numărul mare de societăți aflate în insolvență la care administratorii judiciari au propus stingerea unor creanțe prin procedura dării în plată.

 

Instituția este creditor majoritar sau și acționar și creditor majoritar la astfel de companii, printre care se numără UCM Reșița, CNMPN Remin Baia Mare, SNIF București sau Fortus Iași, iar legislația actuală permite preluarea unor active, dar nu și stingerea, în urma operațiunii, a creanțelor și nici nu reglementează procedura administrării și gestionării activelor preluate.

 

Inițiatorii consideră că proiectul de act normativ va avea o influență benefică în economie, prin diminuarea creanțelor deținute de AAAS, prin reintrarea în circuitul economic al bunurilor sau prin dezvoltarea unor noi afaceri.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22