Pe aceeași temă
Bunurile vor trece în administrarea AAAS la valoarea de piață, stabilită de un evaluator autorizat, și vor putea fi transferate, prin hotărâre de Guvern, în administrarea unei alte autorități publice centrale.
Autoritatea invocă, în expunerea de motive, numărul mare de societăți aflate în insolvență la care administratorii judiciari au propus stingerea unor creanțe prin procedura dării în plată.
Instituția este creditor majoritar sau și acționar și creditor majoritar la astfel de companii, printre care se numără UCM Reșița, CNMPN Remin Baia Mare, SNIF București sau Fortus Iași, iar legislația actuală permite preluarea unor active, dar nu și stingerea, în urma operațiunii, a creanțelor și nici nu reglementează procedura administrării și gestionării activelor preluate.
Inițiatorii consideră că proiectul de act normativ va avea o influență benefică în economie, prin diminuarea creanțelor deținute de AAAS, prin reintrarea în circuitul economic al bunurilor sau prin dezvoltarea unor noi afaceri.