Proiectele cu finanțare UE derulate de Barna, verificate de Antifrauda din subordinea lui Dăncilă

Dora Vulcan | 18.10.2019

Proiectele cu finanțare UE derulate sub consultanța lui Dan Barna, liderul USR, sunt verificate de Departamentul Anti-Fraudă din subordinea guvernului demis Viorica Dăncilă.

Pe aceeași temă

Proiectele de incluziune socială cu bani europeni, „SES-am deschide-te”, „Punţi Comunitare”, care au avut beneficiar Consiliul Județean Alba şi proiectul „Biblioteca Bunelor Practici. Concept Inovator de Dezvoltare a Mediului Rural”, de care a beneficiar firma lui Dan Barna, sunt verificate de Departamentul pentru Luptă Anti-Fraudă al Guvernului (DLAF), anunță instituția din subordinea guvernului Dăncilă într-o solicitare făcută de reporterii Riseproject.ro, invocată de USR într-o comunicare dată presei joi seara.

Proiectele au fost implementate în 2015. Un an mai târziu, Barna a ieșit din firmă după ce a devenit secretar de stat în Ministerul Fondurilor Europene.

Poziția USR dată publicității joi seara

”USR a luat notă de încă o verificare a contractelor pe care firma în care a fost partener președintele Dan Barna le-a derulat cu fonduri europene. Acestea au mai fost verificate de organismele intermediare și de autoritățile de management care nu au găsit niciun fel de nereguli financiare sau de oricare altă natură.

Contractele au fost în regulă, așa cum a demonstrat rambursarea integrală a fondurilor, fără corecții financiare.

Orice verificare și re-verificare a activității mele este binevenită. Am fost și rămân deschis și transparent, ca întotdeauna.

USR apreciază răspunsul rapid al DLAF – o instituție din cadrul aparatului de lucru al Guvernului, în coordonarea Primului-Ministru Viorica Dăncilă – în aceeași zi cu solicitarea de informații a Rise Project.

Riseproject.ro a publicat o anchetă de presă privind modul în care au fost cheltuite fondurile europene din aceste proiecte. Investigaţia de presă arată, pe de-o parte, că firma lui Dan Barna ar fi direcţionat fonduri europene din cadrul acestor proiecte către sora sa şi prieteni, iar, pe de altă parte, faptul că, în calitate de consultant, firma lui Barna a avizat documente de plată, chiar dacă beneficiarii finali ai fondurilor ar fi comis nereguli, iar afacerile nu a fost sustenabile şi nu s-au dezvoltat.

articolul Rise Project

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22