Proiectul privind securitatea cibernetica nu vizeaza persoanele fizice, sustine Comisia pentru aparare din Senat

T.d. | 20.12.2014

Pe aceeași temă

Comisia de aparare din Senat aduce explicatii cu privire la proiectul de lege privind securitatea cibernetica. Senatorii motiveaza adoptarea actului legislativ prin necesitatea asigurarii unui cadru legal in fata amenintarilor cibernetice. Comisia mai arata ca proiectul nu vizeaza persoanele fizice, potrivit Agerpres.

"Proiectul de lege nr. 580/ 2014 privind securitatea cibernetică a României nu se adresează persoanelor fizice, utilizatoare de internet, prevederile legii se aplică 'persoanelor juridice de drept public sau privat, care au calitatea de proprietari, administratori, operatori sau utilizatori de infrastructuri cibernetice'", se arată într-un comunicat al acestei comisii remis sâmbătă presei.

Potrivit sursei citate, textul de lege definește infrastructurile cibernetice drept "infrastructuri din domeniul tehnologiei, informației și comunicații, constând în sisteme informatice, aplicații aferente, rețele și servicii de comunicații electronice".

"Cu alte cuvinte, legea nu face obiectul reglementării activității posesorilor individuali de computere", precizează comisia.

Senatul a adoptat vineri, în calitate de Cameră decizională, proiectul de lege privind securitatea cibernetică a României, care prevede constituirea Sistemului Național de Securitate Cibernetică (SNSC), acesta reunind autoritățile și instituțiile publice cu responsabilități și capacități în domeniu.

Potrivit proiectului de lege, autoritățile și instituțiile publice din SNSC colaborează cu deținătorii de infrastructuri cibernetice, mediul academic, mediul de afaceri, asociațiile profesionale și organizațiile neguvernamentale.

Activitatea SNSC va fi coordonată la nivel strategic de Consiliul Suprem de Apărare a Tarii.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22