Protest pe roţi faţă de Tăriceanu şi de excluderea preşedintelui de la numirile în Justiţie

E.b. | 14.03.2017

Protest pe roţi împotriva proiectului de modificare a statutului judecătorilor şi procurorilor, iniţiat de către Călin Popescu-Tăriceanu, anunţat pe Facebook. Potrivit proiectului iniţiat de Tăriceanu, preşedintele şi ministrul Justiţiei sunt excluşi din procedura de numire a şefilor DNA, DIICOT şi a procurorului general.

Pe aceeași temă

 

 

Manifestanţii intenţionând să înconjoare Palatul Parlamentului cu maşinile, motocicletele şi bicicletele.

 

 

Potrivit proiectului iniţiat de Tăriceanu, care va fi discutat azi în Comisia juridică a Senatului, preşedintele şi ministrul Justiţiei sunt excluşi din procedura de numire a şefilor DNA, DIICOT şi a procurorului general.

 

 

 
 
Juriștii din Senat vor dezbate marți proiectul initiat de C.P. Tariceanu care-i exclude pe presedinte si pe ministrul de Justitie din procedura numirii șefilor de Parchete și ai Curții Supreme, scrie  pe pagina de Facebook a evenimentului -14 martie ora 13:00 - Protest Pe Roti - Inconjuram Parlamentul
 
Proiectul a fost adoptat tacit de Camera Deputatilor, Senatul fiind Camera decizională.
Citeste toata stirea aici http://revista22online.ro/70261127/proiectul-de-nlturare-a-preedintelui-din-procedura-numirilor-n-justiie-la-final-n-senat.html

 
 
UNDE, CUM, CAND ne intalnim maine ?
 
 
- Maine, 14 martie, ora 13:00, ne strangem cu masinile, motociclete, biciclete in piata Constitutiei.
- La 13:30 plecam intr-un mars de 30 de minute in jurul casei poporului.
- Mergem in coloana, cu 10 km pe ora, claxonand.
- Pe partea dreapta a masini, afisam un mesaj, un banner care sa fie vizibil de restul participantiilor la trafic care merg pe restul benzilor de circulatie.
Asa, reusim sa ne facem vocea auzita de catre parlamentari si senatori care propun legi fara sa le aduca in discutie publica, 
 
 
 
 
*****************

 

Potrivit proiectului de lege iniţiat de Tăriceanu, preşedintele României şi ministrul Justiţiei sunt excluşi din procedurile de numire a procurorilor-şefi DNA, DIICOT şi procurorului general al României, aceştia fiind desemnaţi de către CSM. 

 

”Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, prim-adjunctul şi adjunctul acestuia, procurorul general al Parchetului Naţional Anticorupţie, adjuncţii acestuia, procurorii-şefi de secţii ai acestor Parchete, precum şi procurorul-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism şi adjuncţii acestora sunt numiţi de Consiliul Superior al Magistraturii dintre procurorii care au o vechime minimă de 10 ani în funcţia de judecător sau procuror, pe o perioadă de trei ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată", prevede proiectul de lege.

 

Revocarea acestora se face tot de către CSM, care se poate sesiza din oficiu, la cererea adunării generale sau, după caz, a procurorului general.

 

 

*****************

 

 

În prezent, procurorul general al României, prim-adjunctul şi adjunctul acestuia, procurorul şef DNA, adjuncţii acestuia, procurorii-şefi de secţii ai acestor Parchete, precum şi procurorul-şef al DIICOT şi adjuncţii acestuia sunt numiţi de către preşedinte, la propunerea ministrului Justiţiei, cu avizul CSM.

 
 
 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22