Proteste in Retezat: Activisti ecologisti cer stoparea defrisarilor in zonele protejate

M. B. | 30.05.2015

Pe aceeași temă

 

Zeci de activiști de mediu din mai multe orașe ale țării au protestat sâmbătă, în Parcul Național Retezat, cerând  oprirea tăierilor de păduri din zonele protejate.

 

Protestul a fost organizat pe o rețea de socializare și la el au participat militanți din București, Timișoara, Brașov, Cluj-Napoca, Alba Iulia și Mangalia, scrie Agerpres.

 

"Protestăm împotriva defrișărilor abuzive, atât ilegale cât și legale-acoperite cu acte, mai ales în parcurile naționale. Romsilva, care administrează parcurile naționale, le și exploatează. Nu este normal ca exploatatorul de pădure să administreze cele mai importante zone naturale protejate ale României. Avem 14 parcuri naționale, toate sunt la Romsilva și ei scot mare profit din asta", a declarat Alin Cuilă de la Asociația Altitudine din Timișoara, citat de Agerpres.

 

În opinia sa, cadrul legislativ ar trebui modificat și pus accentul pe conservarea biodiversității și păstrarea valorilor naturale.

 

"Ne interesează interzicerea totală a tăierilor din zonele protejate. Protestul nostru are legătură cu natura, cu viața, cu ceea ce lăsăm urmașilor noștri", a afirmat un bărbat venit la protest din București.

 

Protestul a dorit să atragă atenția și asupra construcției de microhidrocentrale pe Râul Alb, din Retezat, apreciat ca fiind unul dintre puținele din România pe care omul nu a intervenit direct.

 

"În Retezat, cel puțin zece afluenți au fost captați în barajul Gura Apei. Au mai rămas puține râuri pe care nu s-a intervenit. Valea Râului Alb este una dintre puținele neatinse", a explicat un alt activist de mediu.

 

CITIȚI ȘI: 

Agresiunea de pe Raul Alb: Parchetul General a deschis dosar penal pentru tentativa de omor

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22