Pe aceeași temă
UPDATE Peste 60 de persoane au fost conduse la audieri, după incidentele violente de la protestul care a avut loc miercuri seară în Piața Victoriei, au anunțat oficiali ai Poliției Capitalei.
În jurul orei 23.00 un grup de ultraşi s-a infiltrat între protestatari, cu scopul de a încerca să "spargă" protestul. Aceștia au aruncat cu materiale pirotehnice, iar Jandarmeria a ripostat cu gaze lacrimogene. Patru jandarmi și patru protestari au fost răniți, iar 20 de ultrași au fost reținuți. Potrivit unor informaţii, aceştia erau membri ai galeriilor Dinamo şi Rapid.
Protestul din Piața Victoriei din Capitală, la sediul Guvernului, s-a încheiat după miezul nopții (miercuri spre joi), după ce mai mulți protestatari, un grupuri izolate, au aruncat cu pietre și petarde în jandarmi, care au intervenit și i-au dispersat.
Intenţia ultraşilor a fost clară încă de la început - compromiterea unei manifestaţii paşnice
Protestatarii paşnici au început să plece din momentul izbucnirii incidentelor, oamenii s-au retras spre Muzeul Antipa, Şoseaua Kiseleff sau Bulevardul Aviatorilor.
Pompierii au intervenit să stingă un incendiu izbucnit la un panou publicitar, provocat tot de ultraşi. Patru persoane rănite au fost duse la spital. Jandarmii au confiscat sticle incendiare, petarde și torțe, cuţite.
Protestul vine după ce Guvernul a adoptat marţi seara, pe înserate modificarea codurilor penale şi au adoptat legea graţierii. Manifestanţii au cerut demisia Executivului Grindeanu si au spus că se simt sfidaţi de cei care conduc în acest moment ţara.
Peste 300.000 de oameni au ieşit în stradă miercuri seară în Bucureşti şi în alte zeci de oraşe, pentru a protesta faţă de modificarea codurilor penale. A fost cel mai mare protest din ultimii 25 de ani din România. În Piaţa Victoriei au fost aproximativ 150.000 de oameni.
Diversiunea ultaşilor, despre care SRI a informat MAI, a fost declaşată tocmai pentru a compromite acastă manifestaţie paşnică.