Pe aceeași temă
Marcel Ciolacu, liderul PSD, a declarat despre înlocuirea unui ministru PNL pentru că PSD mută la Apărare nu este o variantă pe care s-o ia în calcul: „Modul meu de a funcţiona nu este acesta şi îmi cer scuze dacă deranjez pe cineva. Eu cred că începem să trăim într-o Românie normală şi aşezată instituțional, fiecare ce atribuţie are, conform Constituţiei, şi să respectăm acest lucru. Eu trocuri că îl vreau afară pe nu ştiu care, pentru că nu ştiu care a fost dat (...) cred că sunt lucruri (...) Nu sunt un fan al domnului ministru de la Energie, acest lucru vi-l pot spune cu toată tăria”, a afirmat Ciolacu luni la Parlament.
Membrii PSD doresc ca PNL să remanieze un ministru după plecarea lui Vasile Dîncu de la ministerul Apărării, au declarat surse din coaliție citate de G4Media.
Ministrul PNL vizat de social-democrați ar fi Virgil Popescu, criticat constant de PSD pentru deciziile luate în criza energiei.
De altfel, președintele PSD a transmis public luni după demisia lui Dîncu că îi cere chiar premierului Nicolae Ciucă să își asume interimatul de la Ministerul Apărării.
Ciolacu „nu este fanul” lui Virgil Popescu
Însă șeful PSD a mai spus că PSD are un draft cu modificările la Ordonanţa pe energie dar ar prefera să vadă o propunere din partea lui Virgil Popescu, și este nevoie de o discuţie în interiorul coaliţiei.
„Se pare că vom avea mai multe întâlniri, e normal să avem şi o şedinţă a coaliţei, săptămâna aceasta, are un program şi domnul prim-ministru, după cum ştiţi pleacă la Bruxelles”, a menţionat el.
El a precizat că ceea ce contează este să se ajungă la o decizie în coaliţie.
„Îmi doresc şi eu, ca şi dumneavoastră, să am parte de o propunere a domnului ministru al Energiei şi să o discutăm cu toţii, pentru că politica în energie de obicei o face ministrul Energiei”, a arătat el.
Întrebat dacă populaţia trebuie să se aştepte la scumpiri de anul viitor, Ciolacu a răspuns: „Nu, categoric nu, a rămas acel 0.68 şi 0.80”. El a precizat că Parlamentul României, în 1989, decisese de asemenea un tarif fix de 0,65 de bani pe kilowatt.
„Mi-aş dori şi eu să citesc o propunere din partea ministrului Energiei. (..) Haideţi să luăm decizia în coaliţie, să venim cu ceva sustenabil, eu îmi doresc să venim pe o perioadă mai lungă, până în 2025”, a spus el.