PSD Iaşi, de partea moţiunii dar parlamentarii nu vor s-o voteze. Chirica la ședință

Dora Vulcan | 16.06.2017

Doar un parlamentar ieşean şi-a anunţat intenţia de a vota moţiunea de cenzură împotriva guvernului Grindeanu, au declarat vineri pentru News.ro. surse din filiala Iaşi a PSD, care spun că situatia este "delicata", majoritatea nedorind căderea actualului Executiv.

Pe aceeași temă

 

 

Ședința CEx de la PSD Iași a fost convocată de omul lui Dragnea, Maricel Popa, iar la ea au participat parlamentari și primari PSD: Ca un făcut, exact primarul Iașiului nu a fost invitat,motiv pentru care Chirica - alt indezirabil, îndepărtat de Dragnea din toate funcțiile de conducere, până atunci nr 2 la nivel național - a venit inopinat la ședință. La care s-a votat strâns unit de partea șefului de partid Dragnea, adică pentru moțiune de cenzură împotriva guvernului Grindeanu. Numai că singurii care au și drept să voteze la moțiune, adică parlamentarii, au altă părere. Doar unul singur și-a exprimat intenția explicită de a vota pentru demiterea guvernului Grindeanu.

 

 

Surse din cadrul PSD Iaşi au precizat, vineri, pentru News.ro că deocamdată doar un singur parlamentar din cei nouă ai organizaţiei, respectiv senatorul Victorel Lupu, s-ar fi exprimat tranşant în favoarea moţiunii de cenzură.

 

 

Aceleaşi surse au afirmat că dintre ceilalţi opt aleşi ai PSD Iaşi, unii ezită să se pronunţe, însă "cei mai mulţi nu vor vota pentru moţiune”.

 

 

"Situaţia este delicată. Doar senatorul Victorel Lupu s-a pronunţat pentru moţiune. O bună parte nu vor vota pentru moţiune, şi aici vorbim despre cei care îl susţin pe Mihai Chirica. Au prins locuri pe listele de la parlamentare cu sprijinul lui. Mai este deputatul Nicolae Bănicioiu, care, de asemenea, este în tabăra Grindeanu”, au precizat surse din cadrul PSD Iaşi.

 

 

Aceleaşi surse au afirmat că în cadrul şedinţei de vineri a Biroului Permanent Judeţean PSD Iaşi, deputatul Camelia Gavrilă ar fi spus că plecarea guvernului Grindeanu nu este o soluţie bună, după care ea a lipsit de la reuniunea Comitetului Executiv Judeţean al filialei.

 

 

 

Comitetul Executiv Judeţean al PSD Iaşi a decis, vineri după-amiază, susţinerea moţiunii de cenzură pe care PSD o va iniţia săptămâna viitoare împotriva guvernului Grindeanu. 

 

 

 

Reuniunea Comitetului Executiv de la Iași a fost convocată de Maricel Popa, unul din oamenii de încredere ai liderului PSD Liviu Dragnea, cu scopul formulării unei declarații de susținere a moțiunii de cenzură împotriva guvernului Grindeanu. Surpriza reuniunii a fost dată, însă, de apariția la ședință a primarului Iașiului, Mihai Chirica, pe care Popa omisese să-l invite la ședință deși la ea au participat toți primarii PSD din județ. Odata cu intrarea lui Mihai Chirica, spiritele s-au încins: primarul din Ipatele a cerut să fie exclus din partid. Deși ședința s-a desfășurat cu ușile închise,  vociferările primarilor din județ se auzeau de pe hol, scriu jurnaliștii de la Ziarul de Iași.  

 

 

 

 

 

 

Vineri dimineață primarul Iașiului Mihai Chirica, una dintre victimele lui Dragnea (numărul 2 în PSD până când a îndrăznit să-l critice pentru rolul toxic jucat de liderul PSD în scandalul OUG 13) a explicat cum își linșează Dragnea adversarii. În urmă cu o seară și Grindeanu povestea ceva similar explicând că pentru asta Dragnea se folosește de CEx, prin intermediul căruia a confiscat partidul, de frica exact a contactului cu marea masă de partid. 

 

 

  • Chirica, despre «execuțiile» în PSD: Încep să lovească; miroase a sânge. Ești SIE, SRI sau KGB

 

 

Mihai Chirica, primarul Iașului, a vorbit într-o conferință de presă despre cum a fost înlăturat de la șefia PSD.  

 

 „Încep să lovească în persoana respectivă și mirosul de sânge devine din ce în ce mai pregnant”, a spus  Chirica.

 

Circul acolo stă cam în felul următor: un grup foarte restrâns popularizează soluția. Deci omul ăsta trebuie îndepărtat, ori este agent SIE, SRI, KGB, nu știu ce o fi spus că este domnul Grindeanu. Șeful unei structuri foarte periculoase, ca să concluzionăm. După care începe discuția, ordinea discursurilor este foarte bine selectată, se începe pe ranguri. Dacă nu începe doamna Firea, începe doamna Olguța. Depinde cum își fac semn. Încep să lovească în persoana respectivă și mirosul de sânge devine din ce în ce mai pregnant, nu e de râs, după care fiecare se îngrămădesc să ia cuvântul, rând pe rând, stimulându-și și imaginația. Unii vin cu dicționarul, cunosc vreo doi-trei pe acolo care n-au trecut decât foarte rar pe la școală. Dar nu contează, injurii se găsesc”, a spus Mihai Chirica, într-o conferință de presă.

 

Fostul vicepreședinte al PSD a adăugat că apoi urmează votul și sunt propuse soluțiile radicale.

 

Îl dăm jos de acolo, de acolo, de acolo, îl omorâm și la urmă îl și defăimăm complet, ca să nu folosesc un cuvânt vulgar. După care apare liderul și spune că e de acord cu A, B, C, dar fără defăimare. Și apare o dispută polițistul bun, vezi Dragnea, și ceilalți polițiști răi, se dau soluțiile: Eu am vrut să te salvez, Sorinele, am vrut să te fac vicepriministru, tu n-ai vrut. Am vrut să te fac viceguvernatorul Băncii Naționale, tu n-ai vrut. Am mai vrut tot felul de chestii să-ți propun, dar ăștia au vrut să te dea și afară. Eu n-am vrut, toate până aici, îmi ești drag, ești prietenul meu. Circul ia sfârșit, omul este umilit, i se aduc tot felul de învinuiri ca la berăria de după stadion, la fel se discută, și este asasinat într-o manieră cât se poate de evidentă. Asta este ceea ce se întîmplă sub conducerea lui Liviu Dragnea”, a mai povestit primarul Iașului.

 

Chirica a precizat că prin astfel de „procese” au mai trecut, pe lângă el, Valeriu Zgonea, Victor Ponta, Mircea Geoană și Sorin Grindeanu.

 

Vor mai trece probabil și alții, atâta timp cât domnul Dragnea conduce acest partid. Acesta este adevărul cât se poate de franc asupra a ce bănuiesc că s-a întâmplat acolo, puteți să-l sunați pe domnul Grindeanu și accept cu mare bucurie să mă contrazică. Aș fi bucuros să știu că a fost altfel, ceea ce nu cred”, a subliniat el.

 

 

Edilul ieșean a mai spus că în timpul „execuției” sale a desenat pe o foaie de hârtie și nu era atentat la ce au vorbit cei 40-50 de oameni despre el.

 

Am desenat, m-am gândit la lucruri frumoase, n-am înțeles niciun sfert din ceea ce au spus, pentru că mintea mea era deconectată de la acele cuvinte vulgare”, a spus Mihai Chirica.

 

 

Mihai Chirica a pierdut sprijinul în PSD în urma protestelor față de OUG 13, când și-a exprimat solidaritatea cu manifestanții. El a cerut demisia lui Florin Iordache, la acea vreme ministrul Justiției, și s-a arătat nemulțumit de Liviu Dragnea. În urma unui Consiliul Executiv al PSD a pierdut funcția de vicepreședinte de partid.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22