PSD și AUR s-au abținut la ridicarea imunității lui Florian Bodog. Raport de respingere în comisie

Laurentiu Gheorghe | 19.04.2021

Comisia juridică va da raport de respingere cererii DNA de ridicare a imunității fostului ministru PSD al Sănătății, Bodog. Cele două partide de opoziție s-au abținut, doar UDMR a votat împotrivă.

Pe aceeași temă

UPDATE:

Au fost 6 voturi „pentru”, un vot „împotrivă” şi 6 abţineri. Votul împotrivă a aparţinut reprezentantului UDMR, în vreme ce PSD şi AUR s-au abţinut.

„Despre colegul nostru, senatorul Florian Bodog, vreau să vă spun că am hotărât ca mâine, la 11,30, să avem o şedinţă a Grupului senatorilor PSD şi că decizia este ca să votăm în conformitate cu raportul Comisiei juridice. (…) Vom vota în conformitate cu raportul Comisiei juridice. Nu este corect pentru mine astăzi, în faţa dumneavoastră, să mă antepronunţ cât nu ştiu care va fi raportul acelei comisii”, a spus Oprea, într-o conferinţă de presă, după şedinţa Biroului Politic Naţional al PSD.

Senatorul PSD Florian Bodog a declarat luni, după ședința din Comisia Juridică, că nu se va sustrage cercetării penale, el subliniind că nu le-a cerut colegilor social-democrați să voteze împotriva acesteia. „Am mai fost cercetat și de DNA și de Parchetul General”, a spus Bodog, care a respins acuzațiile procurorilor și a spus că nu are nimic de ascuns.

„Vreau să subliniez că nu am cerut colegilor mei să voteze împotriva urmăririi penale. Am prezentat doar colegilor toate aspectele pe care le-am găsit eu în dosar și pe care, de altfel, colegii mei indiferent de culoarea politică le-au subliniat și nu le-au contrazis în ceea ce privește veridicitatea și obiectivitatea. Vreau să vă spun că indiferent de decizia pe care Comisia Juridică o va lua astăzi, nu mă voi sustrage cercetării. Am mai fost cercetat și de DNA și de Parchetul General și vreau să vă spun un lucru care până astăzi nu s-a făcut public. În 2019, am fost reclamat de către actualul director Uniform că aș fi vrut să-l schimb politic. Am fost chemat la PG, am dat declarație și cazul s-a închis. Deci nu este prima dată când mă supun prevederilor legale în ceea ce privește audierea”, a spus Bodog, adăugând că nu are nimic de ascuns.

Senatorii jurişti şi Florian Bodog au putut să studieze, săptămâna trecută, dosarul trimis de DNA.

Comisia juridică urmează să dea raportul în acest caz marţi.

Procurorii DNA solicită Senatului încuviinţarea urmăririi penale a lui Florian Bodog, pe care îl acuză că atunci când a deţinut poziţia de ministru ar fi acţionat pentru ca o persoană angajată în funcţia de consilier personal să îşi încaseze salariul pe o perioadă de 12 luni fără să se fi prezentat la serviciu şi fără să fi prestat activităţile la care era obligată prin contract.

În 2019, senatorii au respins o solicitare similară cu privire la Florian Bodog, ulterior procurorii obţinând date privind comiterea de către acesta a altor patru infracţiuni de fals în înscrisuri şi abuz în serviciu.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22