Pe aceeași temă
Dragomir, care ar fi plătit un milion de euro firmei Black Cube din Israel pentru a o spiona pe Laura Codruța Kovesi, procurorul şef al DNA, şi, ulterior, a o compromite, a avut relații de afaceri cu Ovidiu Puțura, prin intermediul soţiei fostului judecător și secretar de stat în Guvernul Ponta.
Mai precis, Alina Puțura deținea 50% din acțiunile Peer House Communication SRL, firma lui Daniel Dragomir. În aprilie 2016, Peer House Communication SRL, își majoreze capitalul social, care era de 1400 lei, cu aport în natură al unor obligațiuni reagale ”evaluate” la 77.206.020 lei, aproximativ 17 milioane de euro.
Aşadar fostul slujbaș al statului, aflat câțiva ani pe meterezele ”securității naționale”, a ajuns la doar 37 de ani, putred de bogat.
În aceste condiții am putea spune că suma de 900.000 de euro, vehiculată a fi fost plătită pentru spionarea Codruței Kovesi, pare o cheltuială ”decentă”, după cum scria romaniacurata.ro.
Este vorba despre ”17 cupoane rămase neutilizate, de la nr. 24 la nr. 40, din totalul de 40 de cupoane emise din Titlul de obligațiune de valoare a 1.000 FF (39,06 USD) având No. 436 922, emis în anul 1931 de către Regatul României (Casa Autonomă a Monopolurilor Regatului României), garantat de statul român și aflate la purtător”.
Ce valoarea au însă aceste obligaţiuni regale cu care s-a mărit capitalul social al Peer House Communication SRL nu se ştie precis. Legat de acestă chestiune, Adrian Vasilescu, consilierul Guvernatorului BNR, afirma: "E posibil ca acele obligațiuni să nu mai aibă nici o valoare".
Revenind la dosarul de corupţie al lui Ovidiu Puţura, judecata a început în aprilie 2015 şi s-a încheiat în 12 septembrie 2016, sentinţa fiind pronunţată în 19 septembrie, după 23 de termene, de judecătorul George Matei, conform News.ro.
Decizia Curţii de Apel Bucureşti poate fi contestată de atât de Ovidiu Puţura, cât şi de procurorii DNA la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care va da o decizie definitivă.
Potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în noiembrie 2014, Ovidiu Puţura i-a promis judecătoarei Corina Iacob, de la Tribunalul Bistriţa, că din funcţia de secretar de stat pe care o va exercita, va asigura promovarea fiului acesteia la examenul pentru notari stagiari din 2015, prin fraudarea acestuia.
În schimbul intervenţiei promise, Puţura i-a solicitat judecătoarei să pronunţe o hotărâre favorabilă într-un dosar în care soţia sa era reclamant. În acelaşi context, Ovidiu Puţura i-a dat judecătoarei articole de încălţăminte, prin intermediul soţiei sale.
Puţura mai este acuzat că, în perioada 2013 - 2014, a primit de la o persoană foloase necuvenite în cuantum de circa 30.000 de euro, constând în cheltuieli aferente unor partide de vânătoare, unor sejururi la mare, un costum de vânătoare şi suma de circa 30.000 de lei, pentru a interveni la judecători să dispună o hotărâre favorabilă într-un dosar în care acea persoană avea calitatea de inculpat.
La percheziţiile făcute de procurori, în locuinţa lui Ovidiu Puţura au fost găsiţi 80.970 de euro şi 966 de dolari, sume care atunci au fost puse sub sechestru asigurător.