RA-APPS scoate la vinzare casele ocupate de Geoana, Morar, Severin, de ministri si fosti demnitari. 733 de imobile vandute prin licitatie publica cu strigare

Fara Autor | 18.11.2011

Pe aceeași temă

Locuinte RA-APPS ocupate de Mircea Geoana, ministrii Funeriu si Ialomiteanu, seful DNA Daniel Morar,  fosta atleta Doina Melinte, de ministri, sefi de agentii si inspectorate, dar  si de fosti demnitari se regasesc pe lista celor 733 de imobile pe care Regia le va scoate la vanzare prin licitatie cu strigare, transmite Mediafax. Imobilele detinute de ambasade, consulate, institutii publice, fosti sefi de stat si partide politce nu vor fi scoase la vinzare.

Printre demnitarii care locuiesc in casele ce urmeaza sa fie vandute se mai numara Daniel Funeriu, Gheorghe Ialomitianu, Cseke Attila, Adrian Severin, fundatii precum "Renasterea" condusa de Mihaela Geoana, vicepresedintele AVAS Ionela Pop Bruchental, inspectorul general al Politiei Romane, presedintele Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului, procurorul general al DNA, presedintele Agentiei Domeniilor Statului, fostul procuror general al Romaniei Tanase Joita.

Pe lista se mai afla o serie de hoteluri, vile, hoteluri, centre de conferinte, pensiuni si terenuri, aflate in proprietatea RA-APPS.

Miercuri, Guvernul a aprobat, prin ordonanta de urgenta, vanzarea imobilelor care fac parte din proprietatea Regiei Autonome Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS), si care au situatia juridica clarificata. Secretarul general al Guvernului, Daniela Andreescu, a declarat ca e vorba de 733 de imobile, dintr-un total de 1.100 care urmeaza sa fie vandute.

Vanzarea va fi facuta prin licitatie publica cu strigare si nu va asigura drept de preemtiune pentru actualii chiriasi. Va putea participa orice persoana, indiferent daca ocupa sau nu o locuinta RAAPPS.

Actuali si fosti demnitari

Pe lista imobilelor care vor fi scoase la vanzare de RA-APPS au fost incluse si spatii folosite de mai multi ani de diferite fundatii si organizatii neguvernamentale, dar si apartamente ocupate inca de fosti demnitari ai regimului comunist.

In Bucuresti vor fi scoase la vanzare mai multe sute de apartamente din zone centrale ocupate in prezent de ministri, secretari de stat, consilieri guvernamentali, inclusiv de la Cancelaria premierului, de fundatii si organizatii neguvernamentale, precum si de fosti ministri in regimul comunist.

Printre altele, pe lista se regasesc 25 apartamente de pe bulevardul Iancu de Hunedoara nr. 66, 7 apartamente de pe Soseaua Kiseleff nr. 24, 6 apartamente de pe Calea Dorobanti nr. 85-87, 139 apartamente de pe strada Mihai Eminescu nr.44-48, nr. 50-54, nr. 82-88, nr. 102-104 si nr.124, 19 apartamente de pe bulevardul Mircea Voda nr. 47, 35 apartamente de pe bulevardul Nicolae Balcescu nr. 26, 14 apartamente de pe strada Icoanei, 22 apartamente de pe strada Magheru nr. 24, 38 apartamente de pe strada Ion Mihalache nr. 125, 31 apartamente de pe strada Polona nr. 3-5 si nr. 35.

Pe aceeasi lista se regasesc doua apartamente din str. Constantin Prezan nr.4, adresa la care au locuit, la un moment dat, in aceeasi perioada, Adrian Nastase, Traian Basescu si Nicolae Vacaroiu.

Au fost incluse pe lista si imobilul cu garajul aferent din strada Starostescu nr. 3, ocupat de presedintele Senatului, Mircea Geoana, dar si imobilul din strada Campineanu 3A in care functioneaza si firma fiicei secretarului general al Guvernului, Daniela Andreescu.
 


Vile, hoteluri, terenuri

Pe lista imobilelor care vor fi scoase la vanzare de RA-APPS au fost incluse si hotelurile Triumf din Bucuresti si Mara din Sinaia, clubul Floreasca si peste 20 de vile din statiuni montane si de pe litoral.

Simultan, alte bunuri au fost scoase din baza de protocol a statului si pregatite pentru vanzare, printre care active ale complexului Scrovistea, mai multe vile din comuna Snagov, inclusiv Casa Taraneasca, centrul de conferinte club-bazin din Neptun, complexul Doina din Neptun, birourile din centrul Capitalei inchiriate Asociatiei 21 Decembrie.

Pe lista se afla si alte bunuri imobiliare, precum terenul in suprafata de peste 3.000 metri patrati aferent hotelului Robinson din Predeal, complexul balnear Bradul din Covasna, minihotelul Covasna din localitate, Cabana Vanatoreasca cu terenul aferent de 1.600 metri patrati din Sinaia, vila Belvedere din Baile Herculane, complexul Cindrelul din Paltinis, complexul Dunarea impreuna cu hotelul Dacia din Neptun-Olimp, restaurantul Ambasador din Neptun, hotelul Victoria din Cluj-Napoca, complexul agroindustrial Apahida, hotelul Gloria din Suceava, pensiunea Palace din Slanic-Moldova, casa de oaspeti Bradet din Suceava, precum si mai multe vile din Predeal, Neptun, Mamaia, Eforie Nord.


Misiunile diplomatice, institutiile publice si partidele politice, ramin pe loc

"Va fi o procedura transparenta, deschisa, cu strigare, in fata presei, astfel incat sa ne asiguram ca vom obtine veniturile necesare, conform legii, la bugetul de stat. Deci, transparenta totala si respectarea banului public pana la ultimul obiectiv scos la licitatie de la RAAPPS", a declarat premierul Emil Boc.

"Nu exista drept de preemtiune pentru cel ce ocupa spatiul. In momentul in care, insa, are loc o astfel de vanzare de imobil, cei care stau in momentul respectiv si sunt altii decat cei care castiga licitatia, urmeaza sa ramana in respectivul imobil pana la momentul la care se epuizeaza durata contactului pentru le-a fost atribuita respectiva locuinta. Dupa care urmeaza proprietarul de drept sa isi intre in drepturi", a declarat Daniela Andreescu pentgru Mediafax.

"Pot sa cumpere aceste imobile orice persoane care sunt interesate, mai putin cele care au datorii la data inscrierii la licitatie fata de RAPPS si care totodata au litigii cu RAPPS-ul", a precizat Daniela Andreescu.

Andreescu a mai spus ca "nu sunt supuse vanzarii imobilele care sunt ocupate de institutii publice unde vor ramane in continuare institutii publice, de asemenea: misiuni diplomatice, consulate, ambasade, institutii interguvernamentale si partide politice. De asemenea, nu vor fi supuse vanzarii imobilele in care locuiesc fostii presedinti ai Romaniei carora li s-a acordat locuinta pe durata vietii".

Sunt scoase la vanzare doar imobilele care au situatie juridica clara. Potrivit sefului SGG, in prezent exista un numar de 108 imobile care nu au situatia juridica clarificata. "Acestea nu vor fi scoase in acest moment la vanzare, dar, pe masura ce litigiile se rezolva, fiecare dintre ele va fi inclus, prin Hotarare de Guvern, pe o lista care urmeaza sa fie supusa vanzarii", a mai spus Daniela Andreescu.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22